49 Views 10 Comments
Ellia
By Published on January 12, 2019

Prin ce se deosebeste religia musulmana de cea crestina (ortodoxa sau catolica) in ceea ce priveste uniunea casatoriei?

La musulmani barbatul are drept de viata si de moarte asupra femeii, asa cum zice Versetul 34 al Surei a patra, „Bărbaţii sunt mai presus decât femeile, fiindcă Dumnezeu le-a dat întâietate asupra lor şi fiindcă ei cheltuiesc din averi pentru ele. Femeile cinstite sunt pioase, păstrând în taină ceea ce Dumnezeu păstrează. Dojeniţi-le pe cele de a căror ascultare vă este teamă! Părăsiţi-le în aşternuturi! Loviţi-le! Nu le căutaţi însă gâlceavă, dacă vă dau apoi ascultare.”

La crestini nu cred ca biblia are psalmi clari si concreti in legatura cu drepturile barbatului asupra femeii, dar in practica, se aplica in cele mai multe cazuri versetul 34 al Surei a patra.

Restrictiile femeii musulmane : si aici le este recomandat să aibă un cerc social restrâns, în care să fie incluse persoane apropiate, în special rude. Nu e indicat să  stea în preajma persoanelor de sex masculin dacă acestea nu sunt rude ale sale.

In viata noastra de alta religie, gasim asemanari si aici, pentru ca barbatul isi impune regulile vorbit, tacit sau de alta natura.

text informativ: https://stiri.latimp.eu/adevarata-invatatura-a-islamului-religia-in-numele-careia-se-comit-grozavii-teribile-cuvantul-allah-este-echivalentul-cuvantului-dumnezeu/

 

Be the first person to like this
LAura
Da suntem animale dar suntem in capul animalutelor ca pe Pamant nu sunt altele mai evoluate ca noi.Doamne-ajuta ca nu prea avem trotinete sa calatorim prin Univers ca la ce spirit de razboinici avem in noi sigur ne bateam cu toate fiintele superioare pe care le intalneam in calea noastra.
January 12, 2019 Edited
LAura
Da Ellia e greu sa iei decizia sa pleci cand ai de crescut vreo 2-3 copii sau cand nu prea ai chef sa iti castigi singura banutul pt a te intretine.Si mai e ceva,desi stiu ca omul acela nu se indreapta,ele totusi spera ca se va schimba in bine!
January 12, 2019
Ellia
nu cred ca decizia de a scapa sta in numarul de copii. poti sa nu ai copii, dar tot nu poti lasa totul in urma. si totusi teoria paharului plin, decide pana la urma. si asta nu sta in citate si expresii dupa net "sunt capabila s-o fac" sunt o femeie puternica", "maine daca vreau rup pisica, o fac......View more
January 12, 2019