16 Views 2 Likes 2 Comments
Ellia
By Published on April 13, 2019

Mi se pare absurd ca o mama sa fie acuzata ca si-a rapit propriul copil. Legile, de oriunde ar fi ele, nu urmaresc decat sa submineze autoritatea parintilor asupra copiilor. Povestea de mai jos, scoate in evidenta cateva aspecte. Mama era credincioasa (probabil ultra ortodoxa) iar barbatul nu. Al doilea aspect, care m-a lasat fara vorbe, a fost ca cei de la Manastirea Putna, au dat-o pe mana politiei ca nu avea acte. De cand o mama a devenit dusmanul propriului copil?

"Relaţia dintre româncă şi bărbatul suedez a mers bine o perioadă de timp. Femeia era angajata unui Spital de Psihiatrie din Suedia şi avea un băiat dintr-o relaţie anterioară. Fiul Ralucăi avea doar 6 ani atunci când a plecat în Suedia împreună cu mama lui. „Pe fiul meu l-am pierdut. Cei din Suedia nu cred în Dumnezeu. Fiul meu e student, urmează să devină pilot. Şi el îmi reproşează faptul că sunt credincioasă”, a declarat românca pentru ziardesuceava.ro

Când a cunoscut-o pe româncă, suedezul nu avea un loc de muncă, iar femeia susţine că l-a ajutat să se angajeze la spitalul unde lucra şi ea. „L-am ajutat să lucreze la acelaşi spital ca şi mine. După ce a început să lucreze la spital, relaţia dintre noi s-a răcit şi a început să mă preseze psihic, controlându-mă non-stop. Mi-a spart toate parolele de la e-mail, ştia în fiecare clipă unde mă aflu”, a spus Raluca I, potrivit ziardesuceava.ro

Problemele ar fi apărut în momentul în care românca i-ar fi cerut concubinului ei să devină creştin ortodox şi să o ia de nevastă. Bărbatul nu numai că nu a fost de acord, ar fi început să îi explice femeii că are nişte probleme psihice. 

Pentru că se simţea singură, neînţeleasă şi nesprijinită, pe 11 martie, Raluca I. şi-a luat fiica în vârstă de 5 ani, s-a urcat într-o maşină şi a plecat în România. Femeia susţine că pe drum nu a întrebat-o nimeni dacă are acordul tatălui suedez ca să scoată fata din ţară.

Românca a venit la Mănăstirea Putna, unde a cerut să fie găzduită. Când au aflat că nu are acte, călugării au anunţat Poliţia. Între timp, tatăl fetiţei a anunţat autorităţile suedeze de dispariţia copilei, iar pe numele mamei a fost emis un mandat european de arestare. Femeia a fost încătuşată şi băgată în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, unde a stat timp de o săptămână, după care a fost eliberată de Curtea de Apel Suceava. Fetiţa a fost dusă la un Centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, de unde a fost luată de tatăl ei. „Am fost transportată împreună cu fiica mea la un centru de plasament din Suceava, unde am fost nevoită să îmi las copila. I-am spus că mă voi duce să-i cumpăr ceva ce îi place cel mai mult şi mi s-a rupt sufletul când a trebuit să o las acolo”, povesteşte femeia. 

Suedezul susţine că fosta lui concubină ar avea probleme psihice, însă Ioan Bulboacă, avocatul româncei, respinge acuzaţiile şi spune că femeia nu va fi supusă unei expertize psihiatrice.

„Nebunia este doar un pretext al bărbatului ei care nu a avut decât un singur scop: să obţină copilul. Raluca este perfect normală şi nici măcar nu încearcă să ascundă latura ei religioasă. Din punctul de vedere al apărării, nu cred că va fi supusă niciunei expertize psihiatrice, dat fiind faptul că nu există în antecendenţa ei niciun episod care să conducă la ideea că ar suferi de vreo afecţiune psihică. Instanţa nu poate să ceară nici ea expertizarea pentru că este limitată pe acest mandat european. Dacă autorităţile suedeze vor considera necesară evaluarea psihiatrică a Ralucăi, pot face demersurile necesare, dar asta nu mai ţine de noi”, a declarat avocatul Ioan Bulboacă pentru Sibiu100.ro."

Sunt atatia copii abandonati de mame, despre care nu se mai stie nimic, dar dam in cap uneia care isi vrea copilul langa ea

2 people like this.
Johnny
Cred ca el avea probleme psihice.....si la noi in tara se intampla asa ceva ....cred ca totul depinde de bani si relati ...o mama nu trebuie separata niciodata de copilul ei.
April 13, 2019
Ellia
mai ales daca ea isi vrea copilul. cele care nu vor, nu ai ce sa le faci...sau ai, dar numai in cazul acesta poti apela la lege si judecata
April 13, 2019