MunshiR
by on April 22, 2020
246 views

           Locuiam într-o căsuță la țară, impreună cu fratele meu Coni, mai tânăr decât mine cu 2 ani și cu mătușa mea, sora mamei mele, care era bătrână și suferindă. Nu lucra niciunul in afară de mine.

           Casa noastră din capătul satului era ferită de zgomot, la trei sute de metri de următoarea casă, și ne oferea confortul pe care l-am căutat după moartea părinților noștri.

           Programul mi-l făcusem în așa fel să fiu acasă dimineața, la prânz și seara, pentru a fi lângă ei, să gatesc, să pun masa și apoi fugeam înapoi la serviciu. Lucram la un magazin comunal si comunitatea rurală avea un program lejer, același program de zeci de ani, de aceea îmi permiteam să dau fuga acasă.

           A venit ziua de salariu și primisem o primă, pentru că vânzările din luna trecută fuseseră mulțumitoare pentru patroana mea. Zburam veselă ca un fluture cu aripile stravezii, până acasă să le spun alor mei.

          Mă întâmpină Coni, care împlinise 23 de ani. Îl iau în brațe și-i spun :

-Haide frățioare că azi putem să-ți cumpărăm pantofii aceia de la Mangusta. El râde de felul în care-i pocisem numele doamnei Margareta, o femeie plină de ea, țâfnoasă, repezită, pentru că avea singurul magazin de pantofi din piele naturală din comună.

- Și tu să-ți iei șalul acela de culoare grena si fusta maro.

- Nu încă. Am timp pentru mine. Să-i luăm mătușii cele de trebuință, tie pantofi si apoi eu.

- Off bătrânico, de toți ai grijă!

      „Bătrânico”, așa îmi spunea mama de la zece ani, că îi puneam pe ceilalți inaintea mea.

2 people liked this
intotdeauna, adica niciodata.....iubirea nu are legatura cu grija si nevoile altuia, iubirea in esenta ei este oarba, egoista, stupida, poate afectiunea sa aibe ceva legatura cu grija fata de altcineva, dar asta e cu totul altceva
Like April 22, 2020
MunshiR
Despre iubire nu se poate vorbi, ea există în noi, iubirii i se opune frica și când aceasta apare dispare iubirea. Iubești cerul cu toate culorile lui, iubești pietrele cu toate perfecțiunile și imperfecțiunile lor, iubești soarele, fără să-ți fie frică de arsura lui, iubești și atâta. In schimb fri... View more
Like April 22, 2020
AnnaE
Munshi, hai la culcare ca ai tampit lumea de cap!
Like April 22, 2020
MunshiR
Pune capul pe pernă, ascultă-ți respirația, doar atât, o asculți. Puțină lume e procupată de ea insăși, ca să nu râdă de esențialul vieții, de fapt mulți nici nu știu care e esențialul vieții. Dar tu fă ce-ți spun și o să vezi că o căldură minunată te copleșește si în cinci minute adormi. Încearcă!
Like April 22, 2020