134 Views
AnnaE
By Published on July 19, 2018

Cea mai veche meserie din lume - Curva prostituata curtezana

 

În prima mea lucrare, cugetare, as vrea să abordez o problemă la zi, în discuțiile oamenilor în general, dar și al nostru. Să dezvolt opinia mea despre termenul „curvă”.

 

Curvă prin definiția simplă, neaoșă din popor, deci fără sa ne raportăm la  DEX, se referă direct la femeie, pentru că și în gândirea masculină și în cea feminină, termenul duce cu gândul la ceva murdar, josnic, urât, mizerabil, de condamnat dar și condamnat de toata societatea.

 

De ce toată lumea asociază „curva” cu femeia? Firește pentru că e substantiv la genul feminin. De ce o femeie este etichetată astfel fără ca măcar să-i cunoaștem motivele pentru care o anumită acțiune a ei, o condamnă în fata „lumii”. De ce nu asociem și bărbații cu acest termen? de ce femeia este cea care trebuie să plătească mizeriile ambelor sexe?

 

De ce bărbații. care ridică primii piatra, nu argumentează gestul de a lovi cu ea și restul, le dau lor dreptate, pentru că „dreptatea” pe care a făcut-o?

 

Păi să discutăm despre originea cuvântului, fără dictionare, în ansamblul înțelegerii lui, de la simplu la complex și pe înțelesul tuturor.

Femeia „curvă”, după părerea mea este aceea căreia societatea i-a găsit un serviciu pentru care a fost și este plătită.

 

Surprinzător este faptul ca toți bărbații agreează tipul acesta de servicii dar apoi le blamează, le scuipă de parcă ar fi mâncat rahat, și nu din acela turcesc. Păi l-a mâncat că i-a plăcut și apoi i-a fost rusine că a făcut-o.

„Prestatoare de servicii plătite” e un job ca oricare altul, în opinia mea. Raportându-ne la un caz singular. O femeie alege să se culce cu un bărbat, fără să fie plătită pentru asta, fără să ceara o răsplată și totuși e catalogată ca o curvă.

 

Lumea e ciudată și incredibil de radicală cu acest tip de exemplu. Nu iau în calcul sentimentele simple ca: plăcerea, dragul de a face sex, dorința de a face sex cu cine-i place.

 

Nu sunt o feministă, ba din contră, dar demultă vreme aud pretutindeni pe unde mă duc, apelativul acesta, care a ajuns să mă irite. Felul în care e rostit, mă supără cel mai tare, și nu-i înțeleg sensul umilitor pe care-l folosesc bărbații.

 

Să dăm un exemplu: Te duci la un restaurant. mănânci pe săturate, plecăi din buze de mulțumire, te bați cu mâna pe burtă și te lauzi că nici maică-ta nu gătește mai bine, iar când vine nota de plată,  o consideri prea mare, și spui că de fapt e o mâncare banală, pe care maică-ta ti-o făcea gratis. Achiți nota de plată, te ridici și înjuri tot staff-ul restaurantului, faci bucatareasa curvă și îngâlată și pleci mormăind.

 

Așa e și cu femeia, curvă sau nu, un obiect, o mâncare care-ți place, te satisface pe moment, dar când pleci de la ea, deja te gândești că-l așteaptă pe următorul. Și tu....ești de fapt un om simplu care „puseseși suflet” în partida aceea de sex în comparație cu ea „curva”, care așteaptă pe altul (sau se gândea la altul în timp ce te satisfăcea pe tine”.

 

Paralel, există și bărbați care se prostituează pentru care alti bărbați plătesc sau chiar femeile o fac. dar nu li se spune "curvi" și nu sunt arătați cu degetul, pentru că e substantiv la genul feminin și nu se pune.

 

Concluzie: E o nedreptate care li se face femeilor și mai ales că sunt judecate pentru asta. Dragii mei nu există femei curve mai multe decăt bărbați. Termenul „curvă” e un paronim, care se pronunță la fel, dar are înțeles diferit. Mai poate fi folosit și pentru omul cu două fețe, omul care duce vorba de colo-colo....etc

 

 

13 ianuarie 2017/h:23,55

Categories:
Be the first person to like this