Bloguri
157 Views
2 Likes
5 Comments
Ideea că oamenii sunt marionete ale destinului există în mintea umană de la geneza lumii până astăzi. Dacă unii sunt de părere că destinul, norocul și-l face omul cu mâna lui, alții spun că ceea ce a fost scris se va întâmpla, de unde și scuza “așa a fost să fie”. Dacă omul e unic, cum a fost posibil ca universul să împartă același destin pentru oameni diferiți, ba mai mult, să îl facă capabil să anticipeze fără a se presupune că are puteri supranaturale și de ce istoria se repetă, de cele mai multe ori când se întâmplă tragedii?
Mark Twain, marele scriitor al lumii, s-a născut la 30 noiembrie 1835, odată cu traiectoria cometei Halley. Cu un an înainte să moară, Twain face o afirmație incredibilă: “Am venit în 1835 cu Halley. Ea vine anul viitor și sper să plec tot cu ea”. La 21 aprilie 1910, Halley săgetează universul, iar Mark Twain moare.
Jules Verne, “De la Pământ la Lună”. Cartea publicată în anul 1865 arată o excursie imaginară a unei nave numită “Columbiad” lansată către Lună , experiență în care autorul anticipează impresionante coordonate și detalii ale misiunii reale pe Lună care avea să se desfășoare 100 de ani mai târziu. Verne își imaginează că oamenii sunt martorii călătoriei pe Lună prin intermediul unui telescop gigant cu o lentilă de cinci metri diametru și amplasat în Munții Stâncoși din America de Nord, în timp ce observatorul real a fost construit în Munții Palomar, SUA. Nuvelistul descrie că nava se deplasează cu 40.000 Km pe oră, făcând doar 97 de ore până la Lună. Nava lansată de NASA, un secol mai târziu, a călătorit cu 38.500 Km pe oră într-o călătorie de 102 ore. Întoarcerea navei lui Verne a aterizat cu doar patru kilometri distanța de locul real din Oceanul Pacific, unde s-a întors nava NASA. Este impresionant cum un simplu scriitor a putut face calcule incredibil de apropiate cu cele reale, în condițiile în care oamenii din acele timpuri încă nu cunoșteau tehnologia, și de asemeni este greu de crezut că gigantul NASA s-a inspirat într-o carte scrisă cu o sută de ani înainte.
Celebrul compozitor german, Richard Wagner s-a născut în anul 1813 cu un destin pecetluit de numărul 13. Dincolo de suma literelor numelui său care formează 13, artistul a scris oficial 13 opere, la o dată de 13 octombrie se declară îndrăgostit de muzică și a emigrat în Elveția din cauza revoluției din Germania 1848, unde rămâne timp de 13 ani. Compozitorul organiza festivaluri de muzică în Casa Bayreuth, Germania pe care a inaugurat-o pe 13 august, iar ultima lui apariție aici a fost pe un 13 septembrie. Richard Wagner a murit pe 13 februarie 1883.
Destinul pare că s-a jucat chiar și cu soarta celor mai importanți oameni ai lumii. Abraham Lincoln și John Fitzgerald Kennedy au fost recunoscuți ca oameni politici în 1847 și respectiv 1947, Lincoln a devenit președinte în anul 1861, iar Kennedy în 1961. Se speculează că ambii aveau înălțimea de 1,83 metri și ambii au murit într-o zi de vineri asasinați prin împușcare chiar în fața soțiilor. Abraham Lincoln fost ucis în teatrul Ford’s de către John Wilkes Booth , un cunoscut actor, care avea legături cu serviciul secret de spionaj. Suspectul fost ucis înainte să își recunoască vina. Se presupune că J.F.Kennedy a fost ucis de Lee Harvey Oswald, fost militar dezertat în Rusia și care l-a împușcat pe președinte pe la geamul unui teatru din Dallas. La fel ca în cazul lui Lincoln, asasinul lui Kennedy a fost ucis înainte de a-și mărturisi vina.
Dacă ar fi să luăm în calcul teoria tibetană, conform căreia nu există moarte, omul se reîncarnează și trăiește etern, am putea afirma că cel mai apreciat președinte al Americii, care a abolit sclavia, Abraham Lincoln s-a reîncarnat în J.F.Kennedy, la fel de apreciat și iubit de americani. Între cele două mandate de președinte au existat 100 de ani și ținând cont de asta, există marea posibilitate ca în anul 2061 să ajungă la puterea lumii o altă înfățișare a lui Abraham Lincoln, cu aceeași istorie repetată.
Sursa...stirisinoutati.ro
Categories:
2 people liked this
View 1 more comment
4/5
posterpo
poster
stirisinoutati.ro ?...veche si naiva aceasta abordare, vad ca ii bagara si pe tibetani in ciorbita asta subtirica, cateva coincidente nu inseamna nimic la miliarde de oameni, nu exista destin, dar nici norocul nu si-l face omul singur, exista o determinare fizica in viata, o anume probabilitate ca ... View more
Like
November 25, 2018
Edited
posterpo
poster
si inca ceva, norocul e un cuvant ce provine din slava, pentru ca, desi noi am fost romanizati, zeita Fortuna, a carui echivalent este, era interzisa de crestinism, asa se face ca Norocul este de fapt o zeita pagana cu nume schimbat, cei care cred in noroc ori soarta, au o gandire mistic-primitiva s... View more
Like
November 25, 2018
Edited
AnnaE
Interesante paralele. E ceva să te apuci să aduni date, să cauți coincidențe. Destinul, e un cuvânt, am mai spus asta, și o scuză după care oamenii se ascund, când nu au chef de ceva. Este de fapt un mare copac cu ramuri pline de hârtiuțe cu scuze. Și oamenii își aleg de acolo ce le convine, pentru ... View more
Like
November 25, 2018
Edited
AnnaE
Jules Verne a fost un vizionar. A scris despre celebrul submarin Nautilus cu multa vreme înainte ca tehnologia sa se dezvolte. Sunt oameni care sunt considerați nebuni pentru viziunile lor. Din păcate nu apuca sa fie reabilitați de cei care i-au blamat.
Like
November 25, 2018
About Blogger
566 Entries
5 Followers
Viata este ca o piesa de teatru,nu conteaza cat de mult tine,ci cat de frumos se desfasoara
Latest Article
Poate...poate într-o zi
Same Author (Blog Detail Page only)
June 14, 2018
O zi întoarsă pe dos
Nu știu de ce m-am trezit nașpa in dimineața asta. Și din neatenție am uitat sa pun capacul la oala cu ciorbă.
Am uitat sa spun că ieri am făcut o ciorbă, o voiam simplă, un cartof, un baby carrot o fidea, de-astea!
Pe la jumătate, nu știu cum naiba am făcut, pesemne m-am uitat uitat la balcon și când m-am întors la ciorba mea, am găsit...niste funingine, ceva negru, habar n-am
Și degeaba am încercat eu s-o dreg că a ieșit în final varza cu mici sau sarmale in fidea.
...
June 15, 2018
Încă din antichitate si chiar dinainte de Hristos, femeia a fost defavorizată in dauna bărbatului. Nu avea acces la educație dar în schimb avea dreptul să procreeze, să gătească, sa se ocupe de gospodărie in general.
Aș putea înainta pe firul timpului și pot spune cu exactitate că în unele colțuri ale lumii(Iranul de exemplu) femeia e doar o gazdă pentru copiii bărbatului și master chef. In rest, cantitatea neglijabilă din casă.
Trist este că în mintea bărbaților, și în a mea câteodată, ...
June 18, 2018
Care sunt dupa parerea voastra subiectele tabu,intr-o relatie,intr-o comunitate,etc.
Tabu=lucruri despre care nu se discuta din rusine/teama sau nu sunt agreate de ceilalti parteneri de conversatie.
Related Blogs
May 11, 2018
O sa va spun o poveste adevarata, care s-a intamplat prin anii ’80 la Institutul Politehnic Bucuresti. Examen la matematici speciale,era sala plina. Profesorul de curs era renumit ca nu dadea nota zece niciodata. Vine randul unui chinez, mic, galben la fata si slab. Lucrarea scrisa, perfecta, exercitiul la tabla, perfect. Profesorul ii spune :
– Buna lucare. nota noua !
Chinezul mirat, dar si contrariat in acelasi timp, ii spune : – De ce noua ?
– Pentru ca la mine nici Dumnezeu nu i...
May 11, 2018
Cine mai crede în povești, si pune „nasul” la ele (așa ca mine :blush:), poate nădăjdui că e fi stăpână pe destinul ei. Dar...realitatea este că ni se oferă o colivie presărată cu vorbe duioase și ne lăsăm prinse în capcană, sub forma „nimeni nu mă iubește ca el”. Nu cădeți în capcană, fiți vigilente, ca dintr-un motănaș iasă ditamai leul paraleul ....
În general poveștile sunt ca și filmele cu happy-end !
„Impăratul curios – Ce vrea de fapt femeia?
Un împărat a prins un tânăr supus ...
May 13, 2018
Petele dau mari batati de cap oricui. Dar trebuie sa știi ca poți scapa de ele foarte ușor, daca încerci sa le îndepartezi imediat. Secretele Gospodinei își propune câteva metode simple pentru a scoate petele de pe haine, cu ajutorul unor produse pe care le ai în casa.
Pentru a îndeparta petele în condiții casnice, ar fi bine sa ai întotdeauna la îndemâna: amoniac, spirt denaturat, apa oxigenata, glicerina, bicarbonat de sodiu, praf de dinți, acid citric, acid acetic, etc.
Bucata de țesatur...