Bloguri
214 Views
3 Likes
4 Comments
Suntem intr-o zi de sarbatoare unica pentru noi. Sarbatorim centenarul Marii Uniri de la 1918. Manifestarile sunt pur propagandistice si fiecare incercam sa participam cum simtim la ziua de azi.
Ce si cine ne indeamna sa ne constituim parte in aceste manifestari?
Stimulii vizuali, auditivi, adica, ceea ce vedem si auzim se inregistreaza in mintea noastra si vrem sa fim si noi in ton cu ceilalti.
In articolul de mai jos o femeie doctor a facut descoperiri, pe care le-am banuit, dar nescrise nu le credem.
P.S. Recunosc ca Mengo ne tot bate la cap de ani intregi cu teoria asta, ajunsesem sa ma bat cu el, (la figurat), acum, sunt corecta si-i recunosc zisele. Sa mai zica lumea ca sunt indaratnica si nu dau Cezarului ce-i al Cezarului...
„
Vechile învățături tibetane susțin că realitatea este o iluzie. Chiar și Einsten conștientizase foarte bine această iluzie pe care a descris-o ca ”Realitatea este doar o iluzie, însă una foarte persistentă”.
”Totul este doar electricitate şi magnetism; totul este doar o iluzie. Realitatea este în plan spiritual.” Lobsang Rampa
Tot ceea ce este în jurul nostru este o mare iluzie sau o hologramă, așa cum susținea fizicianul argentinian Juan Maldacena, în 1997, când a lansat pentru prima dată teoria Universului Holografic.
Pornind de la această teorie, putem spune că Universul este o suprafaţă 2D, care conţine toate informaţiile necesare pentru a descrie un obiect 3D, care este de fapt doar o hologramă, aşa cum cipul de securitate al cardului nostru de credit conţine anumite informaţii. Revenind pe Terra, aceleași lucruri se întâmplă. Tot ceea ce ne înconjoară este de fapt informație, care cu ajutorul creierul este prelucrată. După prelucrare acesta o transformă în realitatea care ne înconjoară.
Creierul uman trebuie privit pentru un mecanism, capabil să transforme cadrul informațional în realitate. Cu ajutorul lui putem să percepem lucrurile din jurul nostru. Cu cât este mai antrenat, cu atât va funcționa mai bine și cu atât realitatea va fi diferită. Acum înțelegeți de ce doi oameni nu pot percepe realitatea la fel? Pentru că ei și-au antrenat creierul în moduri diferite și percepțiile fie sunt mai ridicate sau mai scăzute.
În esență, creierul este cel care ne ghidează prin realitate. Fără el am deveni niște oameni iraționali, care nu ar putea înțelege ceea ce este în jurul lor și cu siguranță că am vedea o altă realitate.
Creierul, dușmanul nostru?
Tatiana Chernigovskaya este profesor, doctor în biologie și filosofie care cercetează creierul, conștientul și inconștientul, inteligența artficială și alte ramuri ce au tangențe cu acest domeniu. Aceasta a făcut o serie de descoperiri, cu privire la creier, care confirmă că iluzia realității este controlată de creier.
Creierul ia o decizie cu 30 de secunde înainte să o conștientizăm. Această secvență de timp este extrem de mare pentru activitatea creierului, de aceea ar trebui să ne întrebăm cine ia hotărârea, până la urmă: omul sau creierul?
Creierul ne minte. Una dintre indiciile care ne demonstrează acest lucru sunt halucinațiile. Un om care le vede nu ar ceda niciodată să creadă în inexistența lor. Pentru el imaginea din cap devine reală și el e convins de adevărul a ceea ce vede. Atunci, ce ne-ar determina să credem că lucrurile ce ne înconjoară acum nu sunt o halucinație?
Tu și creierul sunteți două entități distincte. Creierul ia toate deciziile fără tine și doar te face să crezi că tu deții controlul.
Pornind de la aceste descoperiri realizăm că nu avem niciun control real asupra vieții nostre. Liberul arbitru devine un basm, iar creierul cel care ne conduce. Cu toate acestea, permanent suntem hrăniți cu senzația că deținem controlul, dar noi, de fapt, suntem conduși de creier.
Creierul nostru este ca un calculator. Ne naștem cu un set de programe, iar pe altele le descărcăm de-a lungul experienței noatre existențiale. Se pare că acest calculator este conectat la marea hologramă (teoria Universului Holografic sau Matrix) și anumite informații și decizii sunt luate independent de noi. Este posibil ca această legătură, pe care creierul o are, cu lumea informațională reală să fie temelia iluziei în care trăim.”
https://www.efemeride.ro/realitatea-este-o-iluzie-creierul-cel-mai-mare-dusman-al-nostru/
Categories:
3 people liked this
AnnaE
Poate ca e demonstrat si ca mintea(creierul) ia decizii cu 30 de secunde inainte ca noi s-o facem, dar eu continui sa cred ca mediul ne influenteaza deciziile si ca mintea proceseaza in avans posibilitatile care rezulta din luarea unei decizii.
Like
December 1, 2018
AnnaE
Dacii radeau la moarte si plangeau la nastere. se bucurau ca sufletul celui dus se inalta la Zamolxe si se intristau pentru noul nascut, pentru ca viata pe pamant e considerata un purgatoriu...o punte catre celelalte vieti. Pe sudul tarii la priveghi se rade, se spun bancuri la capataiul mortului, s... View more
Like
December 2, 2018
About Blogger
298 Entries
8 Followers
Latest Article
Mâinile în legătură directă cu starea noastră sufletească
Same Author (Blog Detail Page only)
May 6, 2018
În sfârșit am găsit o formulă ideală de script, care ne oferă o "bibliotecă" virtuală ( chiar dacă, deocamdată e săracă în titluri), dar și un loc de recreație. Și noi adulții,ca și copiii, avem nevoie de ventilație :grinning: Noi sperăm să vă simțiți bine într-un colțișor armonios, cald și primitor.
Fiecare dintre noi poate să se recreeze așa cum simte, cu muzică, poze,sport,bucatarie și tot ce vă mai trece prin cap, dar curat și decent.
Un loc de muncă perfect, la fel ca în poză ...
May 10, 2018
Anul nou chinezesc începe pe 16 februarie si anul acesta avem Anul câinelui de pământ.
Ce înseamna asta ?
În astrologia chinezească, 2018 va fi anul Câinelui de Pământ, un simbol al protecției, siguranței și inteligenței. Din asocierea celor două substantive, pământ și câine, rezultă că Pământul este un simbol asociat cu longevitatea, stabilitatea și autocontrolul iar câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, poate fi (în opinia astrologilor) un an în care este necesar să-ţi păstrezi ...
May 11, 2018
Socialismul si egalitatea între oameni
Socialismul reprezintă o doctrină care vizează toate domeniile economice și culturale ale unei națiuni, aducându-le la un numitor comun, sub conducerea unui partid unic. Ca nație, am trăit perioada aceasta (după care mulți oftează), și care multora li s-a părut dreaptă. Părerea mea este că orânduirea a fost dreaptă cu cei care beneficiau de munca altora, iar în antiteză, democrația, i-a dat peste cap, pentru că nu mai primeau nimic mură-n gură. Târzi...
Related Blogs
October 20, 2018
Podoaba capilara este foarte importanta pentru noi toti si putini intre noi stim cum sa avem grija de ea,spunandu-ne ca nu e ceva de luat in seama.
Trecand printr-o experienta nu prea placuta am devenit atenta la factorii care determina caderea parului.
Batranii spuneau cu vorbe simple ca supararile duc la caderea acestuia, altii de la folosirea unui sampon care nu e pe placul parului si altii de la probleme medicale grave ajung sa piarda toata podoaba capilara.
Sunt cativa pasi care du...
October 27, 2018
România trece duminică, 28 octombrie, la ora de iarnă 2018. Astfel, în acest weekend, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 devine ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă 2018 va face ca ziua de 28 octombrie să fie cea mai lungă din acest an. CFR Călători a anunțat că trecerea la ora de iarnă 2018 nu va afecta în niciun fel mersul trenurilor aflat acum în vigoare.
November 3, 2018
De dimineata am deschis televizorul si am auzit tot felul de stiri amestecate
Aseara la meciul Iasi-Craiova un moldovean l-a lovit pe Mihailă jucatorul Craiovei cu cotul in gat. Ambulanta a intrat la un minut dupa aceea din cauza ca medicii nu erau atenti la ce se intampla pe teren...
https://stiri.latimp.eu/video-momente-terifiante-la-iasi-fotbalistul-laurentiu-rus-aproape-ca-si-a-ucis-adversarul-cu-un-fault-criminal/
Scandalul din politica nu s-a domolit si aud ca Dragnea si-a convocat cole...