Bloguri
135 Views
- Lipsim copii de posibilitatea de a simți riscurile.
„Siguranța mai presus de orice”
Psihologii europeni au descoperit: dacă copiii nu se vor juca în stradă, dacă nu vor cădea și nu-și vor răni genunchii, atunci când vor fi maturi vor suferi diferite fobii. Copilul trebuie să cadă de câteva ori ca să înțeleagă că asta e un lucru normal. Adolescenții trebuie să se certe și să simtă suferința primei iubiri pentru a obține maturizarea emoțională, fără de care va fi imposibil să construiască relații de durată. Excluzând riscurile din viața copiilor, adulții dau viață unor oameni trufași, timizi și cu o slabă autoapreciere.
- Prea repede le sărim în ajutor
Atunci când suntem prea grijulii cu copilul nostru și îi sărim prea repede în ajutor, îl lipsim de posibilitatea de a găsi singur soluții pentru problema sa. Mai devreme sau mai târziu, copii se vor obișnui cu acest „ajutor”: Dacă voi greși sau nu voi obține ceea ce-mi doresc, maturii vor face în locul meu. Pe când în lumea celor maturi, lucrurile stau cu totul altfel. Astfel copii riscă să devină incapabili de a face față vieții mature.
- Prea tare ne exprimăm încântarea
Regula „fiecare participant primește premiu” îl face pe copilul tău să se simtă deosebit. Însă peste o perioadă, copilul observă că singurele persoane care îl iubesc sunt mama și tata, iar restul nu. Cu timpul, copilul va învăța să amăgească, să trișeze, pentru a evita situațiile complicate. Pentru că el nu știe pur și simplu cum să facă față unor asemenea situații.
- Permitem sentimentului de vinovăție să inhibeze comportamentul exemplar
Copilul tău va trebuie să facă față unor situații neplăcute în viață, însă poate fi împiedicat de atitudinea rebelă. Din acest motiv, spune-i copilului tău „nu” și „nu acum”, pentru ca el să învețe să lupte pentru dorințele și necesitățile sale. De obicei, dacă într-o familie sunt mai mulți copii, părinții se simt incomod să aprecieze acțiunile, comportamentul unui copil și să-l ignore pe celălalt. Însă să-i premiezi pe toți este imposibil. În așa mod noi riscăm să nu îi învățăm pe copii noștri că succesul depinde de eforturile pe care le depunem și de acțiunile noastre.
- Nu împărtășim greșelile din trecutul nostru
Va veni timpul când adolescentul nostru își va întinde larg aripile pentru a cădea singur. Iar maturul va trebuie să îi permită să facă asta. Însă asta nu înseamnă că noi nu îl vom ajuta să se orienteze în spații necunoscute. Împărtășește-i greșelile pe care le-ai făcut tu în tinerețe. Nu ascunde subiectele despre fumat, alcool și droguri. Copii trebuie să fie gata pentru a întâlni neplăceri în viață și să fie gata să răspundă pentru propriile acțiuni. Spunei ce ai simțit, atunci când ai fost în situații similare, cum ai reacționat, ce lecții ai învățat.
- Interpretăm sensul „inteligenței” și „dăruire” ca „voință și curaj”
Inteligența, deseori este folosită ca identificator al nivelului de maturitate al copilului, și în rezultat, părinții cred că copilul inteligent este gata pentru viața matură. Nu este așa. Unii sportivi profesioniști și actori tineri de la Hollywood au un talent incredibil, însă nimeresc uneori în scandaluri publice. Nu crede că copilul tău este talentat întrutotul. Nu există o vârstă magică a „responsabilității” sau a capacității de a determina când poți să-i oferi copilului anumite libertăți. Există o regulă bună, urmărește alți copii de aceeași vârstă. Și vei observa că ceilalți copii sunt mai independenți și s-ar putea ca tu sa fii vinovat că nu poți vedea această independență și la copilul tău.
- Nu facem ceea ce îi învățăm pe copii noștri
Fiind părinți, noi trebuie să modelăm acea viață pe care ne dorim să o trăiască copiii noștri. Anume, acum noi suntem lideri în familia noastră și din acest motiv trebuie să avem relații bune cu cei din jurul nostru. Ai grijă de comportamentul tău, chiar și la cele mai mici acțiuni, pentru că te urmăresc copiii tăi. Dacă ignori regulile, copii tăi vor face la fel. Arată-le copiilor tăi ce înseamnă să-i ajuți din tot sufletul pe cei din jurul tău.
sursa : dozadesucces.ro
12 septembrie 2016
Categories:
Be the first person to like this
About Blogger
298 Entries
8 Followers
Latest Article
Mâinile în legătură directă cu starea noastră sufletească
Same Author (Blog Detail Page only)
May 6, 2018
În sfârșit am găsit o formulă ideală de script, care ne oferă o "bibliotecă" virtuală ( chiar dacă, deocamdată e săracă în titluri), dar și un loc de recreație. Și noi adulții,ca și copiii, avem nevoie de ventilație :grinning: Noi sperăm să vă simțiți bine într-un colțișor armonios, cald și primitor.
Fiecare dintre noi poate să se recreeze așa cum simte, cu muzică, poze,sport,bucatarie și tot ce vă mai trece prin cap, dar curat și decent.
Un loc de muncă perfect, la fel ca în poză ...
May 10, 2018
Anul nou chinezesc începe pe 16 februarie si anul acesta avem Anul câinelui de pământ.
Ce înseamna asta ?
În astrologia chinezească, 2018 va fi anul Câinelui de Pământ, un simbol al protecției, siguranței și inteligenței. Din asocierea celor două substantive, pământ și câine, rezultă că Pământul este un simbol asociat cu longevitatea, stabilitatea și autocontrolul iar câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, poate fi (în opinia astrologilor) un an în care este necesar să-ţi păstrezi ...
May 11, 2018
Socialismul si egalitatea între oameni
Socialismul reprezintă o doctrină care vizează toate domeniile economice și culturale ale unei națiuni, aducându-le la un numitor comun, sub conducerea unui partid unic. Ca nație, am trăit perioada aceasta (după care mulți oftează), și care multora li s-a părut dreaptă. Părerea mea este că orânduirea a fost dreaptă cu cei care beneficiau de munca altora, iar în antiteză, democrația, i-a dat peste cap, pentru că nu mai primeau nimic mură-n gură. Târzi...
Related Blogs
May 11, 2018
Socialismul si egalitatea între oameni
Socialismul reprezintă o doctrină care vizează toate domeniile economice și culturale ale unei națiuni, aducându-le la un numitor comun, sub conducerea unui partid unic. Ca nație, am trăit perioada aceasta (după care mulți oftează), și care multora li s-a părut dreaptă. Părerea mea este că orânduirea a fost dreaptă cu cei care beneficiau de munca altora, iar în antiteză, democrația, i-a dat peste cap, pentru că nu mai primeau nimic mură-n gură. Târzi...
May 11, 2018
Încă o poveste, îmi plac poveștile cu tâlc foarte mult. În general oamenii se leagă la vorbă dacă au la bază o poveste sau un banc sau o melodie, sau un citat. Nu poți da buzna și să spui, „hai să vorbim”,dacă nu ai o „temelie”.
„Într-o ţară aflată în război, era un rege care înspăimânta pe prizonierii săi, nu-i omora…
Îi ducea într-o sală în care era un grup de arcaşi de o parte şi o uşă imensă din fier de cealaltă parte, deasupra căreia se vedeau sculptate figuri acoperite de sânge&he...
May 13, 2018
Istoria cafelei pas cu pas
Cafeaua, este un „aliment” care nu ne lipsește dimineața sau seara sau în orice moment al zilei. Depinde cât de pasionat esti. De mult timp mă gândesc să scriu câteva cuvinte despre originea cafelei și despre procesul tehnologic prin care trec boabele culese până ajung să fie ambalate frumos și apoi să-și împraștie savoarea prin toată bucătaria, când ne trezim, cu ochii lipiți, după un somn mai mult sau mai puțin odihnitor.
Sa purcedem așadar pe urma pașilor bo...