389 Views 3 Likes 10 Comments
AnnaE
By Published on December 19, 2018

 Inainte de ne pune un diagnostic si de a face uz de medicatie ar trebui sa cunoastem cauza insomniei si sa ne informam corect asupra ei ca sa stim cu cine avem de a face. Specialistii spun ca tulburarile privind durata si calitatea somnului care se caracterizeaza prin dificultatea de a dormi, prin treziri frecvente in timpul noptii, senzatie de oboseala la trezire ar fi definitia insomniei.

Aceasta este de mai multe feluri, insomnia temporara cauzata de diverse evenimente din timpul zilei, agitatia cauzata de o anumita problema si insomnia cronica. Aceasta din urma ridica semne de intrebare daca se prelungeste pe mai mult de 3 saptamani si poate fi o consecinta a unor boli ca artrita, cardiopatia sau cancerul. Femeile sunt cele mai expuse la tulburarile de somn dar fiecare persoana se poate confrunta cu ele de-a lungul vietii.

Intrebarea simpla pe care ne-o punem deseori este “de ce nu dorm?”.

Poate somnul din timpul zilei sau pentru ca suntem persoane sedentare sau pentru ca urmam un tratament care poate avea reactii adverse. Insomnia se mai instaleaza si daca suntem prieteni cu alcoolul si cafeaua dar in acest caz aceasta nu va disparea decat atunci cand renuntam  la aceste obiceiuri.

O solutie eficienta pentru tratarea insomniei, inainte sa apelam la medicatie, se gaseste in dormitorul nostru. Sa ni-l transformam intr-o oaza de liniste, unde sa gasim armonia necesara. Patul sa fie aranjat frumos, fereastra deschisa cel putin o jumatate de ora inainte de culcare, exclus televizorul deschis, betisoare aromate pe care le aprindem cand ne asezam in pat. O data asezati, sa ne lasam mintea sa umble pe unde vrea ea, dar din cand in cand sa-i amintim ca vrem sa dormim, si-i spunem…..”dormi acum, nu te mai gandi la nimic acum, dormi !”.

Eu asa procedez sis a stiti ca functioneaza. Daca aveti problem cu somnul, incercati ca nu aveti nimic de pierdut. E ca o verificare a celor spuse de mine. Apoi sa-mi spuneti cum a mers “operatia”.

Conform unei statistici a Societatii Romane de Pneumologie cu o sectie dedicata somnologiei cam un million de romani au probleme cu somnul. Specialistii au cazut de acord ca indiferent de varsta trebuie sa avem un somn de calitate ca sa evitam probleme de sanatate din cele mai grave : obezitatea, impotenta, diabetul, hipertensiunea arteriala.

Nu trata insomnia cu indiferenta ! Iubeste-te, da-ti importanta si ai grija de tine !

 

Tei – teiul este recomandat şi dacă suferi de insomnie.

Pentru a prepara infuzia se folosesc:

 1–2 linguriţe de flori la 200 ml apă fierbinte.

Fierbeti apa o puneti peste planta, o lasati 5 minute, apoi beti inghititura cu inghititura, lasand licoara s ava strabata corpul. Nu credeti in miturile din jurul ceaiului de tei, cum ca ar duce la impotenta. E un fals.

 

 

Categories:
3 people liked this
AnnaE
De felul meu sunt omul somn. Dorm pe reprize scurte dar adânc. Am avut și nopți în care Ene nu a venit pe la gene, dar l-am împăcat până la urmă. Oamenii în vârstă dorm mai puțin pentru că au dormit la tinerețe prea mult și și-au consumat somnul...
Like December 19, 2018
Johnny1
Somnul ce este?eu nu prea dorm,uneori as dori sa fiu normal sa dorm si eu ,atunci cand dorm,dorm 2 zile incontinuu cu mici pauze
Like December 19, 2018
Johnny1
Dormi linistiti statul vegheaza la linistea ta
Like December 20, 2018 Edited
AnnaE
... monștri
Like December 20, 2018