Bloguri
275 Views
1 Like
29 Comments
Ce Bullying-ul si ce consecinte are asupra copiiilor in scoli,bulldying-ul este un comportament ostil si de loare in deraderea a copilor si de a fi umiliti de catre alti colegi .Chiar in dimineata asta am vazut la tv un cpopil pus in genunchi si palmuit de catre alti colegi.
"Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Atunci când un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi, fără ca acesta să aibă posibilitatea să se apere sau să poată raspunde pe măsură.
Acest efect de bullying are nevoie de cel puțin o victimă și cel puțin un agresor, aceste tachinări ajung de cele mai multe ori să se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.
Amploare iau situaţiile în care există o singură victimă (de cele mai multe ori aceasta fiind uşor de dominat) şi mai mulţi agresori, care fiecare pot să-şi aducă aportul prin agresivitate în moduri diferite. Cu alte cuvinte, unul poate să agreseze fizic în timp ceilalţi pot agresa emoţional prin înjurături, umiliri şi chiar şi prin filmarea actului. De cele mai multe ori, bullying- ul emoţional lasă urmări mai bine pronunţate în timp, victima fiind afectată pe termen lung de incident şi, odată cu acesta, sunt afectate:
● Stima de sine;
● Încrederea în propriile forțe;
● Încrederea în cei din jur;
● Imposibilitatea gestionării unor situaţii tensionate;
● Este important de știut că în urma unei experiențe de bullying pot apărea:
● Atacuri de panică;
● Episoade anxioase;
● Dezvoltarea unor fobii;
● Depresii;
● Diverse somatizări;
Fenomenul de bullying este, din păcate, mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Acesta își face simțită prezența pe străzi și în spatele blocurilor, dar mai ales pe coridoarele școlii, în curte acesteia și, din păcate, și în sălile de clasă.
Comportamentele agresive în general au o evoluţie lentă, şi de cele mai multe ori agresivitatea, în ceea ce îi priveşte pe elevi, se defineşte printr- o paletă largă de comportamente, cum ar fi:
● lipsa cooperării cu profesorii;
● un nivel scăzut de autocontrol;
● dominarea celor inferiori lor;
● se ceartă mai mult;
● ameninţă;
● îmbrâncesc alţi elevi mai des;
● răspund obraznic atunci când sunt mustraţi;
● se enervează repede și, de cele mai multe ori, fără un motiv întemeiat;
● argumentele lor sfârşesc în furie;
● de cele mai multe ori sunt lipsiţi de autocontrol;
● reacţionează negativ la critică;
● sunt incapabili să accepte ideile altora;
Nedepistat la timp, bullyingul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilităţii copilului în societate, fie că vorbim de victimă sau de agresor. Este important de ştiut că este mai uşor să prevenim decât să „tratăm”. Chiar și așa, este important ca în orele de dirigenție să se vorbească deschis cu elevii despre repercursiunile unui incedent care are la baza bullying-ul.
Un alt aspect important este relaţia părinţilor cu copiii lor, în realitate nu doar şcoala se ocupă de educarea şi formarea unui copil şi nu doar şcoala este responsabilă de evoluţia acestora. Legătura între părinţi şi copii este foarte importantă și este o resursă în dezvoltarea copiilor, iar acest aspect ar trebui să-i determine pe părinţi să fie mult mai implicaţi.
Implicarea familiei
Un rol important îl are și prezența unui psiholog care are competența de a evalua, dar și de a remedia pe parcurs problemele atât pentru victimă cât și pentru agresor. În realitate, aceste cazuri nu își găsesc rezolvarea în cabinetul psihologului școlar, ci mai degrabă în cabinetul unui psihoterapeut, iar pentru acest lucru să se întâmple este nevoie de implicare atât din partea profesorilor, dar și al părinților sau al familiei.
Sursa...Evenimentul zilei.ro.
Categories:
1 person likes this.
View previous comments
4/29
posterpo
poster
osul coccis, de la fundulet, aceea e coada oamenilor, ce s-a atrofiat in timp, limbajul nu inseamna doar cuvinte, nu e nevoie de cuvinte ca sa te bag in alarma ...e de-ajuns o privire, ca si in dragoste
Like
January 19, 2019
Edited
posterpo
poster
poporul trebuie sa invete carte, asta e patriotismul acum, cand inveti sa scri corect romaneste, cand inveti si istoria altora, ca sa-i poti intelege cum gandesc, cand inveti carte tehnica ca sa poti inventa ceva folositor poporului tau si tie, cand muncesti cinstit ca prostu....eu nu sunt patriot... View more
Like
January 20, 2019
Edited
posterpo
poster
poporul prost a asociat aceasta melodie cu Dragnea, pentru ca poporul e prost mereu...asta nu e pentru escroci, e pentru patrioti care inteleg ce rau au facut ...hai s-o mai ascultam o data, in aceasta noua senzatie patriotica complexa https://youtu.be/JhwWhy2oNcg
Manea cu lanțuri
youtu.be
Like
January 20, 2019
Edited
posterpo
poster
oamenii nu pot sa nu faca rau, nu au cum sa nu greseasca, dar pot recunoaste asta, pot sa se duca la puscarie...patriotic, sa zica, am gresit mult fata de acest popor, fata de cei ce m-au hranit si cu necazurile lor m-au dus in varf...ma duc la puscarie pentru ca acolo mi-e locul...acolo merit sa su... View more
Like
January 20, 2019
Edited
About Blogger
566 Entries
5 Followers
Viata este ca o piesa de teatru,nu conteaza cat de mult tine,ci cat de frumos se desfasoara
Latest Article
Poate...poate într-o zi
Same Author (Blog Detail Page only)
June 14, 2018
O zi întoarsă pe dos
Nu știu de ce m-am trezit nașpa in dimineața asta. Și din neatenție am uitat sa pun capacul la oala cu ciorbă.
Am uitat sa spun că ieri am făcut o ciorbă, o voiam simplă, un cartof, un baby carrot o fidea, de-astea!
Pe la jumătate, nu știu cum naiba am făcut, pesemne m-am uitat uitat la balcon și când m-am întors la ciorba mea, am găsit...niste funingine, ceva negru, habar n-am
Și degeaba am încercat eu s-o dreg că a ieșit în final varza cu mici sau sarmale in fidea.
...
June 15, 2018
Încă din antichitate si chiar dinainte de Hristos, femeia a fost defavorizată in dauna bărbatului. Nu avea acces la educație dar în schimb avea dreptul să procreeze, să gătească, sa se ocupe de gospodărie in general.
Aș putea înainta pe firul timpului și pot spune cu exactitate că în unele colțuri ale lumii(Iranul de exemplu) femeia e doar o gazdă pentru copiii bărbatului și master chef. In rest, cantitatea neglijabilă din casă.
Trist este că în mintea bărbaților, și în a mea câteodată, ...
June 18, 2018
Care sunt dupa parerea voastra subiectele tabu,intr-o relatie,intr-o comunitate,etc.
Tabu=lucruri despre care nu se discuta din rusine/teama sau nu sunt agreate de ceilalti parteneri de conversatie.
Related Blogs
May 11, 2018
O sa va spun o poveste adevarata, care s-a intamplat prin anii ’80 la Institutul Politehnic Bucuresti. Examen la matematici speciale,era sala plina. Profesorul de curs era renumit ca nu dadea nota zece niciodata. Vine randul unui chinez, mic, galben la fata si slab. Lucrarea scrisa, perfecta, exercitiul la tabla, perfect. Profesorul ii spune :
– Buna lucare. nota noua !
Chinezul mirat, dar si contrariat in acelasi timp, ii spune : – De ce noua ?
– Pentru ca la mine nici Dumnezeu nu i...
May 11, 2018
Cine mai crede în povești, si pune „nasul” la ele (așa ca mine :blush:), poate nădăjdui că e fi stăpână pe destinul ei. Dar...realitatea este că ni se oferă o colivie presărată cu vorbe duioase și ne lăsăm prinse în capcană, sub forma „nimeni nu mă iubește ca el”. Nu cădeți în capcană, fiți vigilente, ca dintr-un motănaș iasă ditamai leul paraleul ....
În general poveștile sunt ca și filmele cu happy-end !
„Impăratul curios – Ce vrea de fapt femeia?
Un împărat a prins un tânăr supus ...
May 13, 2018
Petele dau mari batati de cap oricui. Dar trebuie sa știi ca poți scapa de ele foarte ușor, daca încerci sa le îndepartezi imediat. Secretele Gospodinei își propune câteva metode simple pentru a scoate petele de pe haine, cu ajutorul unor produse pe care le ai în casa.
Pentru a îndeparta petele în condiții casnice, ar fi bine sa ai întotdeauna la îndemâna: amoniac, spirt denaturat, apa oxigenata, glicerina, bicarbonat de sodiu, praf de dinți, acid citric, acid acetic, etc.
Bucata de țesatur...