425 Views 2 Likes 21 Comments
AnnaE
By Published on February 17, 2019

E o dimineață frumoasă, soarele își trimite razele călduțe și generoase sa ne lumineze și să ne descrețească frunțile obosite de gânduri, dar și de visele de noapte. Mă uit la el, e același de când m-am născut,nu am amintiri noi, dar îmi dau târcoale cele vechi, pe care le asociez cu venirea timida a primăverii. 

Mă tot întreb, de ce oamenii se întorc în trecut, de ce nu sunt capabili să se elibereze de trecut și să trăiască în prezent cu gânduri de viitor?

În fiecare dimineață îmi beau cafeaua cu lapte și mă întreb, aproape obsesiv, de ce omul e temator de viitor. Și în fiecare dimineață găsesc alt răspuns,asta însemnând că nu rămân captiva în trecut. Răspunsul meu de azi este că omul se simte bine printre amintiri. Amintiri, care îl hrănesc și langa care se simte confortabil. 

Lenea de a scăpa de câteva amintiri îl cantonează in acest culcuș cald. 

Eu sunt omul care-și face planuri pe termen scurt și de care se ține să și le îndeplinească. Cineva îmi spunea odată, să fac pași mici, unul prea mare duce la eșec sigur, unde mai pui că risc sa-mi rup pantalonii și vreo mana sau vreun picior.

Vă întreb și pe voi. De ce oamenii se complac și se agață de trecut ?

2 people liked this
Johnny1
Ne intoarcem in trecut pentru a vedea unde am gresit...sa nu mai repetam aceleasi greseli si in viitorul pe care incercam sa ni-l facem cat mai frumos posibil.Amintirile urate nu le uitam atata doar ca nu le scoatem la lumina atat de des ca pe cele frumoase
Like February 17, 2019 Edited
AnnaE
Eeei, uneori repetam aceleasi greseli, pentru ca nu le-am bagat in seama nici prima oara. Viitor frumos e prea frumos sa te gandesti la asta, dar un viitor confortabil, cu un minim de trai decent si liniste, nu ar fi chiar o dorinta imposibila.
Like February 17, 2019
Johnny1
Suntem datori sa incercam orice pentru fericirea noastra....pana la urma ne multumim cu mult mai putin
Like February 17, 2019
AnnaE
Acum, ii dau dreptate lui Mengo, incercam daca putem, daca avem vointa s-o facem. Ne trebuie niste motivationale, un pumn in cap, un lighean cu gheata la picioare si poate...ne miscam un milimetru din incapatanarea noastra.
Like February 17, 2019 Edited