165 Views
AnnaE
By Published on May 16, 2018

Cum sa-ti antrenezi creierul sa nu te îngrijorezi!

Sanatatea dvs. mintala este afectata de îngrijorare, lucru foarte daunator. Unii oameni spun ca pot fi evitati doar prin antrenarea creierului sa nu va faceti griji pentru ca este doar un obicei. Altii cred ca scopul sau este de a ajuta creierul sa înve?e din gre?elile anterioare si sa fie pregatit pentru experiente noi. Dar nu conteaza daca este rau sau bun, inca distrage creierul sa se gandeasca doar la un viitor specific pe care nu il controlam.

 

Diferenta dintre depresie si îngrijorare este ca îngrijorarea este conditia în care creierul se concentreaza asupra evenimentelor pe care nu le putem controla, iar depresia este o conditie când creierul se concentreaza pe ceva care sa întâmplat în trecut si ne regretam si ne dorim Pentru ao schimba. Cu alte cuvinte, consideram ca nu putem face nimic pentru a schimba viitorul, dar, de fapt, putem lua o decizie semnificativa de actiune în legatura cu ceea ce ne îngrijoreaza. Aici va vom ajuta sa va pregatiti creierul cum sa va pregatiti pentru evenimentele viitoare si sa  stopati îngrijorarea.

 

Trucuri pentru a-ti antrena creierul sa nu-ti mai faci griji

1.Scrie si nu te mai îngrijora

Aceasta tehnica s-a dovedit a da cele mai bune rezultate în formarea creierului pentru a elimina grijile. Daca nu puteti sa dormiti îngrijorându-va de ceva, scrieti-l pe o bucata de hârtie sau pe un format electronic. Daca faceti acest lucru, creierul dvs. va fi capabil sa se relaxeze, deoarece nu trebuie sa-si petreaca energia în a-si aminti aceste lucruri. Deci, de exemplu, daca trebuie sa va amintiti ce sa pregatiti sau sa serviti când vine un prieten, scrieti "Ce trebuie sa pregatesc?"

Personal sunt practicanta a acestei idei inca de la 12 ani, probabil de aceea cei din jurul meu ma vad ca o persoana care nu-si face griji. Le las pe o hartie, sau imi notez intr-un caiet tot ce m-a ingrijorat in ziua respectiva, si daca a mai ramas ceva si pentru ziua urmatoare,  astfel eliberez presiunea care-mi apasa creierul.

Deci, creierul stie acum ca acest lucru nu va fi uitat si se concentreaza pe rezolvarea problemei sau a sarcinii, în loc sa va faceti griji sa nu uitati.

 

Si de ce scrii ajutor? 


Expertii au gasit o dovada ca cei care sunt îngrijorati cronici pot deveni avea pe viitor probleme cronice. Expertii au efectuat un test în care au spus ca cei îngrijorati sa scrie trei rezultate despre evenimentele  care-i  îngrijoreaza si au evaluat rezultatele pentru solutii practice. Când a fost evaluat activitatea participantilor si au marcat concretenta, au aratat legatura opusa între concretenta si gradul de îngrijorare. Aceasta înseamna ca munca lor a fost mai putin concreta, in raport cu grija extimata de problema creata. 

2. Folositi meditatia ca pe o cale de eliberare a creierului

De asemenea, meditatia poate fi foarte benefica pentru creierul dvs. Expertii din revista Psychosomatic Medicine au investigat beneficiile pe care meditatia le ofera si au demonstrat ca au puterea de a reduce gradul de îngrijorare si de anxietate cognitiva. 

Multi oameni, cred ca meditatia dureaza mult si nu au timp sa mediteze, dar poate dura mai putin de 30 de secunde daca va închideti ochii si ramâneti în pace. Acest proces de relaxare si de a scapa de toate grijile si stresul este primul pas spre a-ti învata creierul sa evite îngrijorarea.

Deci, daca va faceti  timp sa va relaxati si sa va îndepartati de toate îngrijorarile si stresul pe care le aveti în viata voastra, veti putea sa va concentrati asupra a ceea ce este mai important, pentru a face fata atât în prezent, cât si în viitor. În timp ce meditati, puteti sa va gânditi si la lucrurile care va îngrijoreaza, acest lucru este normal. Oamenii care, într-un fel, au devenit experti în formarea creierului, sugereaza sa-si imagineze gândurile legate de problema îngrijoratoare pe masura ce intra în creier si, de asemenea, sa le imagineze pe masura ce parasesc creierul pur si simplu.

3. Exercitii pentru a-ti face creierul si corpul sa nu-ti faca griji

Ingrijorarile prezinta modul în care creierul dvs. alege sa actioneze si sa rezolve problema, daca trebuie sa lupte sau sa fuga. Acesta poate fi prezentat cu un exemplu de frica, ca atunci când un puma te ataca si imediat simti un nivel ridicat de adrenalina,  acest sentiment de frica este foarte asemanator cu acela când te simti îngrijorat.


Deci, atunci când facem exercitii, aceasta este o alta cauza a batailor inimii si a transpiratiei si noi simtim acest lucru si atunci când ne îngrijoram. Efectuarea exercitiilor poate, de asemenea, sa scada tensiunea arteriala, iar aceasta este si o consecinta a îngrijorarii. Deci, când va faceti griji, faceti o plimbare timp de 5-10 minute, daca puteti. Bucurati-va de vederea si sunetele naturii din jurul vostru si acordati atentie respiratiei si miscarii membrelor.

 

articol tradus si adaptat de Ellia după healty.com

Be the first person to like this