Bloguri
237 Views
1 Like
Se intampla numai la case mari, sau poate si la cele mici. Sunt reguli pe care poate le avem si noi, numai ca nu le scriem. Greutatea hartiei atarna mai greu decat cea a vorbei
Contractele prenupţiale se încheie între cei doi soţi înainte de oficializarea căsătorie şi cuprinde clauze precise ce stipulează modul în care vor fi împărţite bunurile în cazul unui eventual divorţ. În unele situaţii, poate interveni şi contractul postnupţial, pe care partenerii îl semnează în timpul mariajului şi care include condiţii de care depinde continuarea şi îmbunătăţirea relaţiei de cuplu.
Un astfel de contract i-a avut ca semnatari pe celebrul om de ştiinţă Albert Einstein şi prima lui soţie, Mileva Marić. Einstein a cunoscut-o în 1896, la Institutul Politehnic din Zurich, Maric fiind cu patru ani mai mare decât el şi singura femeie care studia fizica la Institut. În timp, prietenia ce s-a legat între ei graţie intereselor comune a evoluat, cei doi unindu-şi destinele în ianuarie 1903. Au avut trei copii: Lieserl (decedată la vârsta de 1 an), Hans Albert şi Eduard.
La 11 ani de la căsătorie, Mileva şi Albert au căzut de acord că între ei nu mai era nimic, însă, de dragul copiilor, ai scos din calcul un eventual divorţ. În schimb, marele fizician i-a impus nevestei o serie de condiţii, pe care, susţine Walter Isaacson, în volumul “Einstein: Viaţa şi universul său”, i le-a cuprins într-o listă:
1. Te vei asigura că am ordine în haine, că voi primi trei mese regulate în cameră, că dormitorul şi biroul sunt curate, iar biroul nu este folosit de nimeni altcineva.
2. În plus, vei renunţa la orice relaţie personală cu mine, în măsura în care nu sunt necesare din motive sociale. Mai precis, vei renunţa la a cere să stau cu tine acasă ori să călătoresc cu tine.
3. Vei respecta următoarele aspecte în ceea ce priveşte relaţia pe care o ai cu mine: nu vei avea pretenţia la niciun gest de intimitate, nici nu îmi vei reproşa acest lucru în vreun fel; vei înceta să mi te adresezi dacă îţi cer asta; vei părăsi de îndată dormitorul ori biroul, fără să te împotriveşti, dacă o voi cere.
4. Nu mă vei deprecia în faţa copiilor nici prin cuvinte, nici prin comportament”.
Mileva a fost de acord cu toate aceste solicitări dure venite din partea soţului ei, însă doar pentru puţin timp. În 1914, la doar câteva luni după semnarea neobişnuitului contract postnupţial, Mileva şi-a schimbat părerea, şi-a luat cei doi copii şi l-a părăsit pe Albert Einstein. Au divorţat abia în 1919, fără a se mai vedea în tot acest timp.
sursa: stiri.latimp.net
Categories:
1 person likes this.
About Blogger
298 Entries
8 Followers
Latest Article
Mâinile în legătură directă cu starea noastră sufletească
Same Author (Blog Detail Page only)
May 6, 2018
În sfârșit am găsit o formulă ideală de script, care ne oferă o "bibliotecă" virtuală ( chiar dacă, deocamdată e săracă în titluri), dar și un loc de recreație. Și noi adulții,ca și copiii, avem nevoie de ventilație :grinning: Noi sperăm să vă simțiți bine într-un colțișor armonios, cald și primitor.
Fiecare dintre noi poate să se recreeze așa cum simte, cu muzică, poze,sport,bucatarie și tot ce vă mai trece prin cap, dar curat și decent.
Un loc de muncă perfect, la fel ca în poză ...
May 10, 2018
Anul nou chinezesc începe pe 16 februarie si anul acesta avem Anul câinelui de pământ.
Ce înseamna asta ?
În astrologia chinezească, 2018 va fi anul Câinelui de Pământ, un simbol al protecției, siguranței și inteligenței. Din asocierea celor două substantive, pământ și câine, rezultă că Pământul este un simbol asociat cu longevitatea, stabilitatea și autocontrolul iar câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, poate fi (în opinia astrologilor) un an în care este necesar să-ţi păstrezi ...
May 11, 2018
Socialismul si egalitatea între oameni
Socialismul reprezintă o doctrină care vizează toate domeniile economice și culturale ale unei națiuni, aducându-le la un numitor comun, sub conducerea unui partid unic. Ca nație, am trăit perioada aceasta (după care mulți oftează), și care multora li s-a părut dreaptă. Părerea mea este că orânduirea a fost dreaptă cu cei care beneficiau de munca altora, iar în antiteză, democrația, i-a dat peste cap, pentru că nu mai primeau nimic mură-n gură. Târzi...
Related Blogs
June 14, 2018
Un cocktail foarte eficient pentru curatarea suprafetelor din bucatarie si baie
Ne confruntam zi de zi cu depunerile de calcar sau rugina sau petele de grasime care sar pe faianta atunci cand gatim. Solutii sunt prin toate magazinele dar nu strica sa incercam ceva nou, cu ingrediente nelipsite de la noi din camara si plus, nu intotdeauna, solutiile din comert sunt cele mai bune. Daca ne luam dupa reclama putem sa ne luam si teapa.
Am gasit o "reteta" pentru un cocktail eficient la curatarea su...
July 2, 2018
A fost o data ca niciodata, cam de cand aveam parul inele si gura cerea chiftele, intr-o padure de stejari, deasa si intinsa cat o noapte de iarna unde-si aveau barlogul... o familie de ursi bruni.
Mama urs planuia de zile intregi sa aniversese ziua baiatului urs, Katrin si totodata plecarea lui in lume ca urs adult. Si pe cat era de preocupata si emotionata, pe atat era de trista, la gandul ca o vreme indelungata va avea sa stea departe de fiul ei.
Tata urs, era plecat mai toata ziua, f...
September 13, 2018
Nu stiu cum sunteti voi dar eu sunt un traditionalist,pentru mine familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Din cate am citit homosexualii au ajuns sa aiba mai multe drepturi decat familia normala asa cum o stim noi.Dar poate pana acum familia formata dintr-un barbat si o femeie a fost gresit si adevarata famile este formata dintr-un barbat/barbat sau femeie/femeie.
Pe 7 octombrie va fi referedumul familiei...votati fiecare ce doriti
"Eu am urmarit evoluţia drepturilor la homosex...