59 Views 1 Like
Johnny
By Published on July 10, 2019

 

Ingrediente:
Pentru blat
225 g unt moale
225 g zahăr tos
4 ouă
sucul şi coaja rasă de la o portocală
225 g făină
2 lingurite praf de copt
200 g nuci tocate
Pentru cremă
500 ml lapte
5 gălbenuşuri
200 g zahăr
1 lingurita coajă rasă fin de portocală
Mod De Preparare
1. Pentru blat, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt marginile tăvii unde se va coace prăjitura și se tapetează cu hârtie de copt. Se mixează untul până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul și se mixează împreună până avem un amestec pufos și ușor. Ouăle se bat puțin într-un castron, se adaugă peste zahăr și unt, apoi sucul, coaja de portocală, făina cernută, praful de copt și nucile şi se încorporează complet. Se pune amestecul în tavă si se coace aproximativ 45 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit 10 minute înainte de a se adăuga crema.
2. Pentru cremă, se pune laptele într-o cratiță și se fierbe. Între timp, gălbenușurile, zahărul și sarea se amestecă într-un vas până se deschid un pic la culoare. Laptele se adaugă treptat în acest amestec în care se mai pune și coaja de portocale.
3. Se pune din nou pe foc pentru 5-8 minute, amestecând în tot acest timp, până ce crusta se întărește un pic. După ce s-a răcit prăjitura câteva minute se pune crema peste aceasta și se servește.

1 person likes this.