63 Views 1 Comment
Ellia
By Published on May 16, 2020

Citesc de cateva zile, mai exact de cand s-a ridicat starea de urgenta, cum ca oamenii sunt liberi, ca isi vor libertatea inapoi, ca le sunt incalcate drepturile si liberatile.

De unde vine nebunia asta cu incalcarea drepturilor si libertatilor? De la 2 luni de izolare? Sau de la cinicii manipulatori opozanti ai unor reguli, care urmaresc, pana la urma, sanatatea noastra. Am vazut distribuindu-se pe marele feisbuc fel de fel de ziare si publicatii, interviuri cu asa zisi doctori si imunologi, ca tot ce traim noi astazi si de doua luni, e doar o inventie. Asa am crezut si eu pana am aflat ca secretara unei scoli din oras, a luat virusul, ca nu e bine, si multe alte amanunte pe care nu vi le mai spun.

Pana sa aud povestea ei eram intre si intre, doar respectam regulile impuse de guvern.  

Am gasit si oameni care stiu cum se respecta legea „dincolo” si le mai da peste nas atotstiutorilor, nestiutori de realitatile cotidiene. Iacă-tă

„...civilizatia in Germania se face prin amenzi, O tigara aruncata pe geamul de la masina pe Autobanda te costa 250 € , un scuipat pe jos 150, o injuratura spusa cuiva 500 , un scandal cu cateva imbranceli, merge de la 2500 € in sus, o sicanare in trafic, suspendarea permisului de conducere si o mare amenda...si tot asa,,,asa este Germania civilizata, prin amenzi...Si aici o amanda nu se prescrie niciodata, peste 10 ani daca te intorci in Germania si ai de platit o amanda poti sa fii sigur ca daca ai picat itr-un filtru de politie si te-a ghicit risti sa faci puscarie sau sa platesti amenda, efectiv iti ia toti banii pe care ii ai asupra ta. Civilizatia se face cu forta, nu va mai amagiti degeaba.

 

Categories:
Be the first person to like this
Ellia
Eu cred ca proverbul si-a pierdut esenta. Lumea a evoluat si oamenii se adapteaza societatii. Din pacate nu pe placul conservatorilor.
Be the first person to like this
Ellia
Eu cred ca proverbul si-a pierdut esenta. Lumea a evoluat si oamenii se adapteaza societatii. Din pacate nu pe placul conservatorilor.
Like May 16, 2020