211 Views
Ellia
By Published on May 13, 2018

Petele dau mari batati de cap oricui. Dar trebuie sa știi ca poți scapa de ele foarte ușor, daca încerci sa le îndepartezi imediat. Secretele Gospodinei își propune câteva metode simple pentru a scoate petele de pe haine, cu ajutorul unor produse pe care le ai în casa.

 

Pentru a îndeparta petele în condiții casnice, ar fi bine sa ai întotdeauna la îndemâna: amoniac, spirt denaturat, apa oxigenata, glicerina, bicarbonat de sodiu, praf de dinți, acid citric, acid acetic, etc.
Bucata de țesatura patata se va întinde pe un pahar sau cana (în dependența de marimea petei), în soluția utilizata se va înmuia un tampon de vata și se va aplica pe pata, cu precauție. Locul patat se va spala apoi cu apa calduța.

 

Cum scoți petele de grasime ?

 

Petele de grasime de pe haine sau de pe alte țesaturi, nu se vor mari, daca marginile lor se vor acoperi cu vata uda, faina de cartofi sau lut alb, dupa care se va îndeparta pata.

Cum scoți petele de fructe ?

 

Petele de fructe și sucuri de fructe se vor scoate cu soluție de glicerina și rachiu (în proporții egale). De asemenea, poți îndeparta pata ținând țesatura deasupra unui vas cu apa clocotita și prelucrând pata cu oțet.

Cum scoți petele de vin ?

 

Pentru a îndeparta petele de vin, trebuie sa întinzi țesatura cu locul patat deasupra unui vas, turnând peste pata apa fierbinte, până când pata dispare. De asemenea, peste pata de vin roșu toarna vin alb și aceasta va disparea.

Cum scoți petele de iarba ?

 

Petele proaspete lasate de iarba se vor îndeparta cu rachiu sau cu spirt denaturat. De asemenea, se pot neutraliza și cu ajutorul unei soluii de sare (1 lingurița la ½ pahar de apa calda). Dupa scoaterea petelor, țesatura se va clati cu apa calda.

Categories:
Be the first person to like this