Bloguri
416 Views
2 Comments
Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat.
Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal, iar echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.
Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.
Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL. Este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi. vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D,
Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice - probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.
CIMBRUL - este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.
IARBA DE ORZ VERDE - regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată - 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.
TĂMÂIA - fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Este COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește numai în MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că se poate CONSUMA INTERN. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii.
CURMALELE - întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.
CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) - stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
OREGANO - în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129. Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC
( Notă: lista completa o am intr-o postare, căutați din lupă):
- cireșele Acerola 70000
- fructele de goji 25300
- zmeura 4882
- merele roșii 4275
- merele Golden 2670
- strugurii negri 2830
- portocalele 1819
- ceaiul verde 1253
Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.
ROZMARINUL - stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.
SCORȚIȘOARA - stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva "bolilor reci", în special în tratarea plămânilor și a ficatului
GHIMBIRUL - rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.
ECHINACEEA - accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.
USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.
VITAMINA C NATURALĂ - din acertola, măceșe, cătină, lamâie. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.
ZINC - alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.
MIEREA DE CONIFERE - din brad și pin - crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.
PROPOLISUL - este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.
CAISELE DESHIDRATATE - sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.
RODIA - sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.
La menținerea unei imunități ridicate NU contribuie doar ALIMENTAȚIA.
APA - o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.
SOMNUL - somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.
SPORTUL - activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.
POSTUL - două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post - se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.
STAREA LĂUNTRICĂ - supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc. SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.
La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.
Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA.
De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent."
Sursa: Razvan Florin
Categories:
Be the first person to like this
Ciupa CabraCC
Ciupa Cabra
)) Incredibil e finalul.
Aceasta lume, univers, realitate, nu are leac. Aici, viata este o nenorocire. Nici nu cred ca e un accident. Nici nu conteaza ce esti, daca esti in viata e nasol. Cine nu pricepe asta e bolnav si probabil ca singurul tratament e sa traiasca aici pina-si revine. Restul e canc... View more
Like
November 4, 2022
Edited
Ciupa CabraCC
Ciupa Cabra
Sa speram ca inteligenta artificiala va pricepe si va curma aceasta suferinta care nu poate avea nicio justificare.
Like
November 4, 2022
About Blogger
566 Entries
5 Followers
Viata este ca o piesa de teatru,nu conteaza cat de mult tine,ci cat de frumos se desfasoara
Latest Article
Poate...poate într-o zi
Same Author (Blog Detail Page only)
June 14, 2018
O zi întoarsă pe dos
Nu știu de ce m-am trezit nașpa in dimineața asta. Și din neatenție am uitat sa pun capacul la oala cu ciorbă.
Am uitat sa spun că ieri am făcut o ciorbă, o voiam simplă, un cartof, un baby carrot o fidea, de-astea!
Pe la jumătate, nu știu cum naiba am făcut, pesemne m-am uitat uitat la balcon și când m-am întors la ciorba mea, am găsit...niste funingine, ceva negru, habar n-am
Și degeaba am încercat eu s-o dreg că a ieșit în final varza cu mici sau sarmale in fidea.
...
June 15, 2018
Încă din antichitate si chiar dinainte de Hristos, femeia a fost defavorizată in dauna bărbatului. Nu avea acces la educație dar în schimb avea dreptul să procreeze, să gătească, sa se ocupe de gospodărie in general.
Aș putea înainta pe firul timpului și pot spune cu exactitate că în unele colțuri ale lumii(Iranul de exemplu) femeia e doar o gazdă pentru copiii bărbatului și master chef. In rest, cantitatea neglijabilă din casă.
Trist este că în mintea bărbaților, și în a mea câteodată, ...
June 18, 2018
Care sunt dupa parerea voastra subiectele tabu,intr-o relatie,intr-o comunitate,etc.
Tabu=lucruri despre care nu se discuta din rusine/teama sau nu sunt agreate de ceilalti parteneri de conversatie.
Related Blogs
May 11, 2018
O sa va spun o poveste adevarata, care s-a intamplat prin anii ’80 la Institutul Politehnic Bucuresti. Examen la matematici speciale,era sala plina. Profesorul de curs era renumit ca nu dadea nota zece niciodata. Vine randul unui chinez, mic, galben la fata si slab. Lucrarea scrisa, perfecta, exercitiul la tabla, perfect. Profesorul ii spune :
– Buna lucare. nota noua !
Chinezul mirat, dar si contrariat in acelasi timp, ii spune : – De ce noua ?
– Pentru ca la mine nici Dumnezeu nu i...
May 11, 2018
Cine mai crede în povești, si pune „nasul” la ele (așa ca mine :blush:), poate nădăjdui că e fi stăpână pe destinul ei. Dar...realitatea este că ni se oferă o colivie presărată cu vorbe duioase și ne lăsăm prinse în capcană, sub forma „nimeni nu mă iubește ca el”. Nu cădeți în capcană, fiți vigilente, ca dintr-un motănaș iasă ditamai leul paraleul ....
În general poveștile sunt ca și filmele cu happy-end !
„Impăratul curios – Ce vrea de fapt femeia?
Un împărat a prins un tânăr supus ...
May 13, 2018
Petele dau mari batati de cap oricui. Dar trebuie sa știi ca poți scapa de ele foarte ușor, daca încerci sa le îndepartezi imediat. Secretele Gospodinei își propune câteva metode simple pentru a scoate petele de pe haine, cu ajutorul unor produse pe care le ai în casa.
Pentru a îndeparta petele în condiții casnice, ar fi bine sa ai întotdeauna la îndemâna: amoniac, spirt denaturat, apa oxigenata, glicerina, bicarbonat de sodiu, praf de dinți, acid citric, acid acetic, etc.
Bucata de țesatur...