AnnaE
#0

Arsurile la stomac - remedii rapide si eficiente din natura

 

Nu se poate sa nu fi avut macar o singura data in viata simptomul de arsuri la stomac. Cauza aparitiei acestora vine de la supra-productia de acid clorhidric din sucul gastric. Cei in cauza au puternice arsuri in zona stomacului, apoi apare tendinta permanenta de eructare (ragaieli) insotita de un gust acru, pronuntat in gura. 
Cum am putea sa combatem aceasta neplacere fara a ne repezi la farmacia clasica dupa clasicele, dicarbocalm sau omez care au efectul lor pe termen scurt dar ideea noastra e sa taiem raul din radacina, nu sa-l ascundem sub pres ca sa apara, iar si iar. 


Țintaură (fierea pamantului) 

 

Daca alegem si o alimentatie mai usoara, mai saraca in carne rosie sau prajeli ceaiul de țintaură ne ajuta sa eliminam complet neplacerea arsurilor. 
Se pune o lingurita de flori si tulpini de plante maruntite la o ceasca de apa clocotita se lasa la infuzat o jumatate de minut si se bea cu inghitituri mici o cana pe zi. De regula dimineata pe stomacul gol, avand efect de pansament pe toata durata zilei. 

Suc de cartof 

 

Un cartof crud se rade marunt si se trece prin storcator, sucul se dilueaza cu o cantitate dubla de apa si se bea in mod regulat pe stomacul gol dimineata, la pranz si seara inainte de culcare. 
Mentiune : Se consuma imediat dupa preparare altfel sucul se degradeaza usor si nu mai obtineti efectul asteptat 

Cenusa de lemn 

 

Se ia o lingurita de cenusa de lemn se pune intr-un pahar cu apa calda se amesteca si se bea. Stiu o sa spuneti "Oau, ce scarbos!!!" Da, dar tot ce e amar,acru,urat mirositor si scarbos la prima vedere e benefic pentru organism. Asa ca lasati fitele si faceti un efort pentru a fi sanatosi. 
Totusi daca nu puteti sa-l beti asa, strecurati-l printr-un tifon sau o strecuratoare deasa si da-ti-l peste cap ca pe palinca. 

Sa aveti grija de voi !!