Prajitura Lintzer e una dintre prajiturile mele preferata, mai ales ca astazi am facut magiun din prune brumarii de toamna. Va las reteta si apoi va pun poza..dupa ce o termin :relaxed::relaxed::relaxed:
Ingrediente :
- 3 oua
- o cana (250 gr) zahar
- o cana (150 ml) ulei sau 5 linguri de untura ptr. prajituri
- esenta de vanilie si rom ( o fiola din fiecare)
- 600 gr. faina ( punem un plic de praf de copt sau o ligurita de bicarbonat pe care le amestecam nu le stingem, cum faceam pe vremuri)
- 500 gr. magiun de prune
- sare
Mod de preparare :
- cele trei oua impreuna cu zaharul si sarea se bat pana se dizolva zaharul ;
- se pune uleiul picatura cu picatura ca la maioneza si se bate bine pana se incorporeaza in compozitie ;
- se adauga faina in ploaie amestecata inainte cu praful de copt ( eu folosesc praf de copt cu sofran, ii da prajiturii o culoare galbuie) ;
- se pun aromele si se bate compozitia pana aluatul devine tarisor ( ca punct de reper, nu trebuie sa fie ca aluatul de paine) ;
- se opreste un sfert din aluat care se pune la congelator ca sa poata fi ras pe deasupra ;
- se ia o tava dreptunghiulara sau rotunda, se tapeteaza cu ulei si faina apoi se pune compozitia ( eu am asezat-o cu mana),
apoi magiunul de prune, se rade restul de coca apoi se pune in cuptorul in prealabil incins ;
- cand e gata se amesteca 50 de grame de zahar pudra cu 2-3 pliculete de zahar vanilinat si se presara deasupra.
Sa aveti pofta !!!
P.S puteti pune si zahar pudra e mai lesne de facut