Astazi m-am gandit sa fac o prajitura cu mere, pentru ca e toamna si recolta de anul acesta a fost bogata in fructe.
Ingrediente :
- 4 oua
- 150 gr unt sau margarina la pachet
- 300 g faina amestecata cu un praf de copt
- 2-3 pliculete de zahar vanilinat
- 250 g zahar
- 6 mere mari
- 1 iaurt mic de 150 ml
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare :
Se spala si se rad merele pe care le punem intr-o cratita cu 100 g zahar peste care punem cateva picaturi de lamaie ( pentru ca merele sa nu-si schimbe culoarea)
Aluatul se prepara astfel : - se bat oaule intregi cu restul de zahar, untul topit la temperatura camerei , zaharul vanilinat,iaurtul si dupa ce obtinem o crema consistenta se pune faina. Trebuie sa iasa un aluat asemanantor cu cel de chec.
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet alb se pune jumatate din compozitie, peste care se pun merele calite si se da la cuptor 10 minute;
Scoatem tava si punem restul compozitiei apoi o dam iar la cuptor.
Se scoate si se presara zahar pudra.
Un dulce usor si deosebit de delicios si sanatos !!