INGREDIENTE
250 g fidea
200 g miez de nucă
100 g fistic
125 g migdale
60 g zahăr
175 g unt la temperatura camerei
4 linguri apă de portocale
250 g miere de tei
1 lingurita scorţişoară
MOD DE PREPARARE
1. Într-un castron adânc se separă fideaua şi se fărâmiţează cu mâna.
2. Se topesc 100 g de unt şi se varsă în fir subţire peste fideaua fărâmiţată. Se amestecă, cel mai bine, cu mâna. Fructele uscate se mărunţesc cu zahărul, două linguri de apă de portocale şi restul untului la temperatura camerei.
3. Într-un vas de cuptor cu margini înalte se pune un prim strat de fidea cu unt, apoi se repartizează umplutura de fructe uscate mărunţite şi se acoperă cu a doua parte a fidelei cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.
4. Între timp, se prepară siropul din miere, 6 linguri de apă, 2 linguri apă de portocale şi scorţişoară. Se scoate tava din cuptor şi se toarnă siropul fierbinte. Se lasă să se răcească în totalitate înainte de a tăia şi a aduce la masă.
Și frisca? E baza cataifului...
După ce s-au răcit se ornează cu frișcă și se presară fistic mărunțit.