"INGREDIENTE
1 varză mare
3-4 morcovi
2 fire praz sau o legătură ceapă verde
50 g unt
400 g brânză de vacă
100 g caşcaval
verdeaţă pentru ornat
4-5 linguri pesmet
MOD DE PREPARARE
1. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie bucăţi potrivite. Varza se toacă mai mare, morcovii se taie rondele, la fel şi prazul sau ceapa verde.
2. Separat, se tapetează tava cu unt şi cu pesmet şi se aranjază legumele în straturi.
3. Primul strat este de varză tocată, deasupra se pune un rând de brânză rasă, se presară pesmet, unt, un strat de ceapă verde sau praz şi morcovi, un strat de brânză iar ultimul strat este de varză amestecată cu legume.
4. Pe deasupra ultimului strat de varză, se presară caşcaval ras pe răzătoarea mare, şi se bagă la cuptor. Se lasă până capătă o crustă aurie. După ce s-au făcut legumele, se scoate tava din cuptor şi se ornează cu verdeaţă. Se serveşte caldă cu smântână."