AnnaE
#0

Cuvant inainte

 

 

Fara indoiala ca fiecare iubitor de adevar si cunoastere autentica a cautat in van ani de-a randul, daca nu toata viata pentru a gasi o metoda sigura de pregatire spirituala. Dorinta fierbinte pentru acest nobil scop a facut ca omul sa adune neincetat gramezi de carti, de ici de colo, presupuse a fi cele mai bune, dar care cele mai multe sunt lipsite de valoare practica reala. Nici unul, cu toate acestea, din toti cautatorii nu a inteles nimic din toate cartile adunate in cursul timpului si scopul propus atat de fervent s-a estompat din ce in ce mai mult. In afara de asta, nimeni nu i-a putut raspunde cu incredere la intrebarile lui presante, daca sau nu, calea aleasa a fost cea corecta in cazul lui.

Chiar in acest timp Providenta Divina a decis sa ajute pe toti cautatorii inarmati cu rabdare tenace sa afle intelesul si calea pentru propria dezvoltare spirituala. Prin aceasta carte metodele universale sunt date in mainile umanitatii de catre un inalt initiat ales de Providenta Divina pentru aceasta insarcinare speciala.

Se poate spune fara exagerare ca niciodata inainte, nu au mai fost accesibile publicului aceste metode magice complete.

 

 

 

                                                                                                 Otti  Votavova.

 

 

Introducere

 

Oricine crede ca  va gasi in aceasta lucrare doar o colectie de retete cu ajutorul carora poate foarte usor sa obtina onoare, glorie, bogatie, putere si distrugerea inamicilor, trebuie spus de la inceput ca va lasa aceasta carte deoparte, foarte dezamagit.

Numeroase secte si religii nu inteleg expresia “magic” decat ca o arta neagra, vrajitorie sau conspiratie cu puterile diavolului. Prin urmare nu e de mirare ca multi oameni sunt inspaimantati ori de cate ori cuvantul “magic” este pronuntat. Pungasii, scamatorii si sarlatanii au discreditat acest termen si astfel nu e o surpriza faptul ca cunoasterea magica a fost intotdeauna desconsiderata.

Chiar in cele mai departate timpuri, MAGUS a fost privit ca unul din cei mai inalti adepti iar cuvantul “magic” de aici provine. Asa numitii vrajitori nu sunt deloc initiati ci doar imitatori ai misterelor, care se bazeaza pe credulitatea si pe ignoranta oamenilor pentru a-si atinge scopurile egoiste, prin minciuna si frauda. Adevaratul magician intotdeauna va dispretui asemenea practici.

In realitate, magia este o stiinta sacra, fiind in adevaratul sens al cuvantului, suma tuturor cunoasterilor deoarece invata sa intelegi si sa folosesti legile cele mai marete. Nu este nici o diferenta intre magie si mistica. Oriunde e vorba de initiere autentica, trebuie sa se porneasca de la aceleasi baze, in conformitate cu aceleasi reguli, indiferent de numele dat acelui crez. Considerand regula universala a polaritatii – bine si rau, activ si pasiv, lumina si intuneric- fiecare stiinta poate servi unor scopuri bune dar si unor scopuri rele deasemenea. Sa luam exemplul unui cutit, obiect ce il folosim deobicei pentru taierea painii, alimentelor etc, dar poate deveni o arma periculoasa in mainile unui criminal. Totul depinde de caracterul individului. Acest principiu se aplica tuturor sferelor stiintei oculte. In cartea aceasta am ales termenul de “magician” pentru toti discipolii mei ca fiind simbolul celei mai profunde initieri si celei mai inalte intelepciuni.

Multi dintre cititori poate stiu ca termenul “tarot” nu inseamna un joc de carti de ghicit (mantica magica), ci o carte simbolica de initiere care contine cele mai mari secrete intr-o forma simbolica. Prima carte de tarot prezinta magul ca maestru al elementelor si ofera o cheie pentru prima Arcana, secretul inefabilului nume al Tetragrammaton-ului, cabalisticul Yod-He-Vau-He. Prin urmare aici va fi poarta catre initierea magicianului. Cititorul poate usor sa-si dea seama de numeroasele aplicatii ale acestei prime carti de tarot. Nici o carte publicata pana acum nu descrie adevaratul sens al acesteia asa distinct cum am facut-o in aceasta lucrare. Este nascuta din practica proprie si e destinata pentru uzul practic al multor oameni, iar toti discipolii mei vor gasi ca este cel mai bun si mai util sistem.

Tetragrammaton inseamna literal “cuvantul de patru litere”. A fost un subterfugiu pentru a evita pacatul rostirii numelui sacru: Yod-He-Vau-He, prescurtat YHVH (Yahveh sau Jehova).

Niciodata nu voi indrazni sa spun ca aceasta carte a mea descrie si trateaza despre toate problemele magice sau mistice, pentru ca ar fi nevoie de foarte multe volume. Oricum se poate afirma pozitiv ca aceasta lucrare este poarta catre adevarata initiere, prima cheie pentru folosirea legilor universale. Nu voi nega faptul ca unele lucruri pot fi intalnite in lucrarile altor autori, totusi, in nici o carte nu veti gasi descrierea asa de exacta a primei carti de tarot.

M-am straduit sa fiu cat mai simplu si clar posibil pentru a face accesibil tututor sublimul Adevar, desi a fost dificil de multe ori sa gasesti asemenea cuvinte simple pe intelesul tuturor cititorilor. Las la aprecierea voastra daca sau nu eforturile mele au avut succes. In anumite puncte am fost obligat sa ma repet deliberat pentru a accentua unele propozitii importante si a cruta cititorul sa faca reveniri la anumite pagini.

Au fost multe plangeri din partea persoanelor preocupate de ocultism, referitor la faptul ca nu au avut ocazia sa fie initiati personal de un maestru sau guru. Prin urmare numai indivizii inzestrati cu exceptionale facultati (un foarte mic procent din populatie) se pare ca sunt capabili sa dobandeasca aceasta sublima cunoastere. Astfel o mare parte dintre cautatorii seriosi ai adevarului, trebuie sa treaca prin studiul a numeroase carti doar ca sa prinda cate o perla de intelepciune, pe ici pe colo. Acela care este sincer interesat in progresul lui si nu urmareste doar sa-si satisfaca pofta sau curiozitatea, va gasi in cele din urma maestrul care sa-l initieze in aceasta carte. Nici un adept incarnat, oricat de inalt in rang, nu-i poate da discipolului mai mult pentru inceput decat o face aceasta carte. Daca va fi deopotriva, un ucenic onest si un cititor atent, va gasi in aceasta carte tot ceea ce a cautat in van atatia ani, iar cartea si-a indeplinit cu succes scopul.

 

 

-TEORIA-

 

I.  Imaginea Magicianului: simbolismul primei carti de Tarot.

 

   Dedesupt vei gasi lumea minerala, vegetala si animala aratata intr-un mod simbolic.

   Femeia din stanga si barbatul din dreapta sunt plusul (pozitivul) si minusul (negativul) din orice fiinta vie.

   In mijloc se vede un hermafrodit, o creatura ce personifica unirea celor doua principii, fiind un semn de armonie a principiilor barbatesc si cel femeiesc.

   Fluidele electrice si magnetice sunt aratate in culorile rosu si albastru, cel electric fiind rosu, cel magnetic albastru.

   Regiunea capului la femeie este electrica, deci rosie, zona genitala este magnetica prin urmare albastra. La barbat este invers.

   Deasupra hermafroditului este un glob ca semn al sferei pamantului, iar deasupra lor sta magul cu cele 4 elemente.

   Deasupra barbatului sunt elementele active, focul in rosu si aerul in albastru. Deasupra femeii sunt elementele pasive, apa in verde si pamantul in galben.

   In mijloc deasupra magului este un glob violet inchis, reprezentand principiul akasic.

   Deasupra capului magiceanului este o panglica invizibila pe post de coroana, acolo se afla un lotus alb cu marginile aurite reprezentand divinitatea. In mijlocul florii este piatra filosofala a alchimistilor simbolizand esenta intregii stiinte hermetice. Pe partea dreapta in fundal este un soare auriu, iar in stanga este o luna argintie, aratand plusul si minusul in macro si microcosmos, fluidele electrice si magnetice.

   Deasupre florii de lotus, Creatia este simbolizata de o minge in interiorul careia sunt prezentate fortele pozitive si negative folosite pentru actul creatiei universului.

   Eternul, infinitul, nemarginirea, increatul, au fost exprimate simbolic prin cuvantul AUM si intr-o culoare violet inchis pana la negru.

Attachments