AnnaE
#0

Casa Shiraz de Agatha Christie

A fost ora şase când domnul Parker Pyne stânga legat de Persia, după ce a fost arestat în Bagdad.

     În planul mic, spaţiul pentru pasageri a fost limitat, iar lăţimea de locuri inguste a permis voinic domnul Parker Pyne stabili acolo confortabil. El a avut doi tovarăşi: un om mare, înfloritoare aspect care ar trebui să fie ceva părea vorbăreţ, şi o femeie subţire, cu expresie buzele strânse, precum şi determinate.

     În orice caz, el a crezut domnul Parker Pyne, nu par dispuşi să mă consulte profesional.

     Nu a făcut nici un astfel de lucru. Femeia mic a fost un misionar american, toate de munca ei greu şi fericire.

     Şi omul a fost înfloritoare într-un angajat al companiei petroliere. Au dat călătorilor colegii lor un rezumat al vieţii lor inainte ca avionul a fost lansat.

     - Eu nu sunt un turist - Dl. Parker Pyne a spus cu modestie. Şi am de gând la Teheran, Isfahan şi Shiraz.

     Şi muzică iubit doar aceste nume să le pronunţe, astfel că el repetă Teheran, Isfahan şi Shiraz.

     Dl Parker Pyne privit în jos, pe motiv că acestea au fost de trecere. A fost un simplu desert. Şi el a simţit misterul acestor regiuni vaste şi slab populate.

     În Kermanshar aparatul a căzut la examenul de paşapoarte şi de plată a taxelor vamale. Au deschis o pungă de domnul Parker Pyne şi a discutat cu unele emoţie, unele etichete mici. El a cerut întrebări şi, cum nu domnul Parker Pyne vorbi sau înţelege limba persană, problema a oferit unele dificultăţi.

     Pilot a dispozitivului de venit. A fost un atractiv tineri blonda cu ochi albastru intens si fata erodate.

     - Spune-mi? - Întrebat vesel.

     Dl Parker Pyne, care se străduise să explice, cu o pantomima excelentă şi realiste, aparent fără prea mult succes, sa întors spre el cu satisfacţie.

     - Ei sunt pulberi pentru a ucide păduchii - a spus. Gândiţi-vă poate explica?

      Pilot privi nedumerit.

     - Ai spune?

     Dl Parker Pyne repetat declaraţia lui în limba germană. Pilot a zâmbit şi a tradus sentinţa în persană. Oficialii serioase şi solemne au fost mulţumiţi. Încurajat feţele lor triste şi a zâmbit. Unul a fost chiar rad. Ideea a fost amuzant.

     Cei trei pasageri reluat locurile lor pe planul de zbor şi a fost reluată. Hamadan, a refuzat să renunţe la mail, dar avionul nu sa oprit. Dl. Parker Pyne remarcat locul în căutarea pietrei Bisotun, acest loc romantic unde Darío descrie extinderea imperiului său şi realizările sale în trei limbi diferite: babiloniană, Medul şi persană.

     Acesta a fost unul atunci când au ajuns la Teheran. Au fost mai multe formalităţi de poliţie. Conducătorul auto german a venit şi a zâmbit la domnul Parker Pyne, care au avut deja terminat răspunde la un interogatoriu îndelungat că nu a înţeles.

     - Am spus? - Întrebat pilot.

     - Numele tatălui său turistice, că profesia lor este Charles, numele mamei sale este Bagdad, şi că aţi ajuns să Harriet.

     - Are această problemă?

     - Nici mic, nici prea mult. Răspunsul Doar un singur lucru, acest lucru este tot ce le trebuie.

     Dl Parker Pyne a suferit o dezamăgire în Teheran. El a descoperit moderne incontrolabil. Deci, a spus domnul noapte întâlnirea Schlagal, pilot, ea a intrat ei de hotel. Pe un impuls, l-au invitat să mănânce şi Germania au convenit.

     El, prin urmare, ordinele chelnerul georgiene le-au abordat. Produsele alimentare servite. Ajuns la sfârşit, un fel de mâncare făcut cu ciocolata mai degrabă lipicioase, afisul a spus:

     - Asta este, ai de gând să Shiraz?

     - Voi merge pe calea aerului. Apoi, reveniţi la Shiraz la Isfahan şi Teheran rutier. Este voi care va Shiraz mă mâine?

     - Nu, nu. Mă întorc la Bagdad.

     - Are mult timp esti acolo?

     - Trei ani. Doar trei ani în urmă, că serviciul nostru a fost stabilit acolo. Noi nu au avut nici un accident ... unberufen 1 -! şi a atins masa.

     Ei au fost servite cesti de cafea groase. Cei doi bărbaţi afumate.

     - Pasagerii Prima mea au fost două doamne - "german a declarat, evoca amintiri. Două doamne limba engleză.

     - Continuarea - a spus domnul Parker Pyne.

     - Unul dintre ei a fost o fată de familie bună, fiica unuia dintre miniştrii săi. Acesta a fost ... numele ei ...? Lady Esther lui Carr frumoasa, foarte frumoasa, dar ea este o nebunie.

     - Crazy?

     - În licitaţie. Locuieşte acolo, în Shiraz, într-o casă mare. rochii stil colonial. El nu vrea să vadă orice europene. Este aceasta viata buna a unei doamne de familie bună?

     - Au fost altii - a spus domnul Parker Pyne. Care a fost Hester Stanhope Lady.

     - Aceasta este o nebunie - a spus celelalte brusc. Puteţi vedea în ochii lui. Are acelaşi aspect de comandantul meu submarine în timpul războiului. El este acum într-un spital de boli mentale.

     Dl Parker Pyne a fost gândit. Micheldever Domnul amintit bine, tatăl lui Lady Esther Carr a lucrat sub el, când a fost ministru de Interne: un om mare blond cu ochi albaştri predispuşi la râs. A văzut o dată Lady Micheldever, o frumusete popular irlandez cu părul negru şi ochi albastru violet. Cei doi au fost oameni normali si sa arate bine, dar în ciuda acestui fapt, era adevărat că el a avut un dezechilibru mental Carr O nebunie de familie se manifesta ocazional.

     - Şi doamna celelalte? - Întrebat întâmplător.

     - Lady alte ... este mort.

     În accentul de tânăr a avut ceva a facut el si ridice capul vag la domnul Parker Pyne.

     - Am inima - Schlagal spus. M-am uitat femeie frumoasă. Ştii ce aceste lucruri ... cad pe o brusc. A fost o floare ... o floare - şi oftă profund. M-am dus o dată pentru a le vedea, casa de Shiraz. Esther doamnă ma invitat să merg. o Micul meu, floare mea, am temut ceva. Am putut vedea. Când m-am întors la Bagdad mi-a spus ea a fost mort. Dead!

     Făcu o pauză şi apoi a adăugat pe gînduri:

     - Este posibil ca uciderea de altă parte. Eu vă spun că e nebun.

     Şi oftă. Dl Parker Pyne comandat doua benedictini.

     - Curaçao este bun - a spus chelnerul georgian. Şi am adus două Curaçao.

     În ziua următoare, după-amiaza în primul rând, domnul Parker Pyne a aruncat privirea lui întâi la Shiraz. Zburat peste lanţurile muntoase separate de văi înguste şi pustii. Totul a fost deşert uscat şi arid. Apoi, brusc, a aparut Shiraz ca un smarald preţios în centrul că singurătatea.

     Un domnul Parker Pyne Shiraz iubit ca el nu a plăcut Teheran. Nu speriat caracterul hotelului original, nici aerul nu mai puţin primitive de pe străzi.

     A fost în mijlocul unei perşilor vacanţă. Festivitati Nan Ruz a început în noaptea înainte de perioada cincisprezece zile în care persanii sărbătoresc Anul Nou. El a rătăcit prin bazaruri şi lăsate goale zona mare deschisa pe partea de nord a orasului. Toate Shiraz a fost celebra aceste zile.

     Intr-o zi a luat o plimbare afara. El a vizitat mormântul poetului Hafiz, şi întoarcerea sa, el a găsit o casă pe care l-au lăsat fericit. O casa in intregime acoperita cu gresie albastră, roz şi galben într-o grădină verde cu apă, portocale şi a crescut. Părea o casa de vis.

     În noaptea aceea a mâncat cu consulul britanic şi l-am întrebat despre asta reşedinţă.

     - Un loc încântător, nu-i asa? A fost construit de către un fost guvernator al bogat de Luristan şi au făcut o bună utilizare a poziţiei lor sociale. Acum este o englezoaică. Puteţi să cunoască Numele tău: Lady Esther Carr e nebun de legat. Acesta a fost complet transformată într-o doamnă a ţării. El nu vrea să aibă relaţii cu britanicii.

     - El este tânăr?

     - Prea tineri pentru a fi o prostie acest fel. Este de aproximativ treizeci de ani.

     - Nu a fost un alt engleza cu ea? O femeie care a murit?

     - Da, care face aproximativ trei ani. A avut loc a doua zi după ce am prelua postul meu aici. Barham, predecesorul meu, a murit brusc, după cum ştiţi.

     - Cum aceasta femeie a murit? - Întrebat Pyne domnul Parker.

     - A căzut în curte la o terasa de la etajul întâi. Acesta a fost fată sau doamnă în aşteptare Lady Esther, am uitat care dintre cele două. În orice caz, care transportă tava de mic dejun şi a luat un pas înapoi. A fost foarte trist, nu a putut obţine nimic. El a spart cu capul de podea.

     - Care era numele lui?

     - Cred că regele, sau poate că a fost Wills? - Said. Nu, aceasta este misionar. A fost o fata foarte draguta.

     - O condiţie care de mult pentru Lady Esther?

     - Da .. nr. Nu ştiu. El a fost foarte rare, nu am putut înţelege caracterul lui ... Este, de asemenea, o creatură foarte convingătoare. Poţi să vezi că cineva este, stii ce vreau sa spun. Am fost aproape speriat de felul lui şi sa întunecat ochii cheie, care arunca flăcări.

     Şi el a râs, ca o scuză pentru a rămâne după vizionarea partenerul său, domnul Parker Pyne a fost aparent uitîndu-se în spaţiu. Meciul a avut doar frecare la lumina arderii ei ţigară în mână şi la atingerea flăcării la degete, aruncat cu un strigăt de durere. Apoi a zâmbit la expresia uimit de consul.

     - Scuză-mă - a spus el.

     - Ai fost să văd lucruri?

     - O mulţime - Dl. Parker Pyne răspuns criptic.

     Şi au început să vorbească despre alte lucruri.

     În acea noapte, în lumina unei lămpi de petrol mic, domnul Parker Pyne a scris o scrisoare. Această compoziţie a dat naştere la multă ezitare. Cu toate acestea, în cele din urmă, a fost scrisă în foarte simplu

     

     "Cu respect, domnul Parker Pyne Lady Esther Carr şi are plăcerea să vă anunţăm că sejurului lor la Hotel Fars în următoarele trei zile, dacă doresc să se consulte."

     

     Am inclus un ziar de tăiere: anunţul celebru.

     

     

     - Acest lucru va face miracol - ai spus domnul Parker Pyne grijă să te pui cu pat sale nu foarte confortabil. Să vedem: aproximativ trei ani. Da, acest lucru ar trebui să dau rezultate.

     A doua zi, la patru, a venit răspunsul. Funcţionarul a adus un persan nu a putut înţelege limba engleză:

     

     "Lady Esther Carr este încântat să urez bun venit domnului Parker Pyne, dacă veniţi să văd în seara asta la ei nouă."

     

     Dl Parker Pyne a zâmbit.

     Funcţionarul aceeaşi fost cel care a primit în acea noapte. A fost condus de o grădină întunecat şi sa suit o scară din afara care sa întors la partea din spate a casei. De acolo a deschis o uşă şi a trecut printr-o curte central care a fost descoperit. Împotriva perete se afla o canapea mare si el a fost rabatabile figura surprinzător.

     Lady Esther a fost acoperit în haine orientale şi ar fi putut suspectează că un motiv pentru această preferinţă a fost faptul că se armonizează bine cu frumusetea ei orientale. Consulul a spus că ea a fost imperios şi acest lucru a fost, într-adevăr, impresia cauzate de atitudinea lui. Chin a avut loc înalt şi sprâncenele lui au fost foarte arogant.

     - Dl. Parker Pyne tine? Stai acolo.

     Şi a arătat cu mâna un buchet de perne. În degetul mijlociu de la mana strălucea un smarald în care a fost gravat în braţele familiei sale. Posedat de moştenire, şi domnul Parker Pyne crezut că a fost în valoare de o mică avere.

     Supuneţi-informaţie, chiar cu unele dificultăţi. Un om de mărimea lui nu a fost uşor să stau cu graţie.

     Un slujitor a apărut cu un serviciu de cafea. Dl Parker Pyne a luat paharul ei şi a început să-l sorbi cu un gest de aprobare.

     Gazda a dobândit obiceiul de a menţine un calm infinit de est. Nu grăbit în conversaţie. De asemenea, ea a sorbit cafea cu ochii pe jumătate închişi. În cele din urmă el a vorbit:

     - Deci ai ajuta pe cei care nu sunt fericiţi. Sau cel putin asta este ceea ce aţi spus în anunţ.

     - Da

     - De ce ma trimis? Aceasta este modul în care lucraţi atunci când călătoriţi?

     Aceste cuvinte au avut un ton hotărît ofensivă, dar domnul Parker Pyne pierdut şi a spus simplu:

     - Idee nr meu, atunci când călătoriţi, este de a lua o vacanţă complet.

     - Deci, de ce ma trimis?

     - Pentru că am motive să creadă că tu ... nu fericit.

     A fost un moment de tăcere. A avut mare curiozitate. Cum ar fi aceasta? Doamna a luat un minut pentru a decide cu privire la acest punct. Apoi a râs.

     - Cred că v-aţi dat seama că oricine iese din lume, de viaţă cât voi trăi, separat din rasa mea, ţara mea pentru că ea face nefericit! Penas, dezamăgiri ... crezi ca ceva de genul asta mi-a adus în exil? Ei bine, cum ai putut înţelege? Acolo, în Anglia, am fost un peste din apa. Eu aici este. Sunt o inimă de Est. Ca această retragere. Îndrăznesc să spun că nu poţi înţelege. Tu trebuie să pară la ... - Ezitat un moment, eu sunt nebun.

     - Nu sunt nebun - a declarat domnul Parker Pyne.

     Şi vocea lui trădat o garanţie liniştită. Se uită la el cu curiozitate.

     - Dar acolo, eu ştiu, spun ei, eu sunt. Proşti! În lume există trebuie să fie oameni de toate felurile. Sunt complet fericit.

     - Şi totuşi, el ma facut sa vin - remarcat domnul Parker Pyne.

     - Nu voi nega am fost curios să-l văd. - El a ezitat. În plus, deşi niciodată n-am dori vreodată în Anglia, îmi place să aflu ce se întâmplă ...

     - In lume am plecat?

     Ea clătină din cap.

     Dl Parker Pyne a început să vorbească. Vocea ei, clare şi liniştitoare la început a adoptat un ton moderat, apoi a crescut pentru a accentua unele dintre punctele el atins.

     El a vorbit în Londra, zvonuri din societate, celebritatile masculine şi feminine, noi restaurante şi cluburi de noapte, de curse şi de vânătoare şi scandalurile din resedintele de vara. El a vorbit despre haine, moda din Paris, a unităţilor modest stradă populară în cazul în care acestea ar putea găsi chilipiruri remarcabile. El a descris teatre şi cinematografe, a dat de ştiri de film, a descris construcţia de grădini noi în suburbii, a vorbit despre plante şi grădinărit ... Apoi a venit, în cele din urmă, la o descriere câmpie din Londra, la apus de soare, cu tramvaie şi autobuze, precum şi mulţimile grăbit să plece acasă după locul de muncă în fiecare zi şi case mici, care îi aştepta, şi toate modelul ciudat interior engleză viaţa de familie.

     Asta a fost un discurs cu adevărat remarcabil în care a arătat de pe cunostintele sale extinse şi neobişnuite şi capacitatea acestora de a prezenta faptele în ordinea corectă. Lady Esther a scăzut capul, atitudinea sa a pierdut toate aroganţa de înainte. De ceva timp, lacrimile au alunecat în linişte şi acum, când el a terminat, el a plecat toate afectarea şi a plâns în mod deschis.

     Dl Parker Pyne a spus nimic. El a rămas acolo nemişcat, vizionarea. Faţa lui a fost expresia calmă şi fericit de o persoană care a efectuat un experiment şi a obţinut rezultatul dorit.

     În cele din urmă, ea a ridicat capul si a spus cu amărăciune:

     - Ei bine, esti fericit acum?

     - Cred că da ... acum.

Attachments