AnnaE
#0

PREFAŢĂ

 

Timp de mulţi ani, am predat Alchimie Taoistă Interioară; înţelepciunea I Ching-ului şi învăţăturile taoiste ale nemuririi mi-au fost călăuză şi sursă de inspiraţie în ultimii 30 de ani ai vieţii mele. Primul meu profesor taoist a fost Mantak Chia, prin urmare mi-a făcut deosebită plăcere să-l cunosc pe Richard Rudd, autorul Cheilor Genelor, al cărui iniţiator în taoism a fost, de asemenea, Mantak Chia şi să îmi dau seama că amandoi ne îndrăgostiserăm iremediabil de această cale simplă şi binefăcătoare.

 

Amândurora ne plăcuse simplitatea şi înţelepciunea profundă a sistemului Tao. Experienţa îmi spune că această lucrare, Cheile Genelor, este o transmisiune destinată tuturor şi va schimba profund modul în care abordăm practicile spirituale în anii ce urmează. Cheile iau I Ching-ul taoist şi îl prezintă într-o altă lumină, total inedită, pentru folosul unei noi generaţii de căutători.

 

Omenirea evoluează rapid, iar Cheile Genelor apar într-un moment în care avem nevoie de o paradigmă complet nouă pentru explorarea misterului a ceea ce înseamnă să fii, în totalitate, om. La prima vedere, cartea pare enormă şi complexă, însă pe măsură ce priveşti dincolo de suprafaţă, începi să observi şi sa resimţi ceva deosebit de profund şi incredibil de simplu - faptul că oamenii sunt pe cale să facă un salt important în conştiinţă şi că poţi fie să te laşi purtat de acel val şi să porneşti către necunoscut, fie să repeţi la nesfârşit aceleaşi vechi structuri.

 

Dragi prieteni din România, nu mă miră deloc ca această carte v-a câştigat inimile. Predau în România de peste 10 ani şi întotdeauna mă uimeşte zâmbetul vostru deschis şi impulsul spiritual natural prezent pe pământurile frumoasei voastre ţări. Insă cel mai mult mă cuceresc spiritul vostru prietenesc, natural şi inimile voastre, deschise şi sincere. Mi-a făcut deosebită plăcere să cunosc atât de mulţi dintre voi, ca prieteni şi elevi ai căii Tao.

 

Aţi observat, probabil, în propriile vieţi, faptul că se apropie această schimbare evoluţionară despre care se vorbeşte în Cheile Genelor: „Marea Schimbare”. Sentimentele vă par a fi din ce în ce mai intense şi devin atât de puternice încât nu le mai puteţi lua în serios. La fel, observaţi probabil şi durerea pe care o cauzează în jur faptul că reacţionaţi la aceste sentimente, în loc să le lăsaţi, pur şi simplu, să iasă la suprafaţă în spaţiul abdominal. Reacţiile emoţionale ale trecutului nu vă mai mulţumesc şi în acelaşi timp, ele par cu atât mai intense. Experienţa m-a învăţat că aşa se desfăşoară vindecarea - lucrurile devin mult mai intense, cu cât ne apropiem de un nou nivel de conştientizare, de o nouă revelaţie.

 

Bănuiesc că fiecare dintre voi, cei ce vă simţiţi atraşi de aceste învăţături, sunteţi ghidaţi de acest adânc sentiment interior cum că ceva trebuie să se schimbe în vieţile voastre şi cum că nu mai puteţi, pur şi simplu, fi martori la propriile vieţi, ci că vă doriţi să fiţi implicaţi în totalitate în trăirea chemării celei mai profunde a inimii voastre. Nu ştiţi, încă, cu certitudine ce anume trebuie să se schimbe, însă ştiţi că trebuie făcut un salt.

 

Până la apariţia Cheilor Genelor m-am simţit destul de singur, pe drumul pe care pornisem - acela de a împărtăşi importanţa vindecării emoţionale si a confruntării lucrurilor de neconfruntat. Am văzut cu ochii mei miracole de vindecare în timp ce atingeam oamenii folosind metoda taoistă de masaj abdominal Chi Nei Tsang şi, mai recent, OFT - Original Feeling Touch (Atingerea Originară). Esenţa acestei abordări o reprezintă înţelegerea profundă a faptului că orice durere pe care o resimţim este cauzată de încărcături emoţionale ascunse, dinăuntrul corpului, iar oamenii nu trebuie decât să-şi accepte durerea, în momentul prezent, pentru a putea elibera o cantitate enormă de forţă vindecătoare.

 

In mod similar, esenţa învăţăturii Cheilor Genelor este că, în adâncul nostru, blocate sub forma stărilor de conştiinţă ale Umbrei, există cantităti enorme de lumină care aşteaptă să fie eliberate în lume. Această lumină reprezintă potenţialul tău nelimitat, geniul tău personal, pe care doar tu îl poţi manifesta.

 

Trebuie, de asemenea, să recunosc că această învăţătură m-a dus la smerenie - practicam de mulţi ani meditaţia, eram un profesor respectat şi totuşi, când am ajuns la Cheile Genelor, acestea mi~au dezvăluit tipare ale Umbrelor personale, care fuseseră atât de bine ascunse încât credeam, pur şi simplu, că fac parte din mine, nu că îmi conduc viaţa, la nivel inconştient. Primul an de contemplare asupra Cheilor Genelor mi-a oferit atâta înţelegere şi atâtea revelaţii despre călătoria sufletului meu, încât am rămas fără cuvinte. Acum, când se împlinesc aproape trei ani de când studiez această cunoaştere, prin prisma Cheilor mele personale, transmisiunea nu a scăzut în intensitate, ci continuă să-şi dezvăluie frumoasa magie în viaţa mea de zi cu zi.

 

Am ştiut, din primul moment, în profunzimea inimii mele, că în sfârşit apăruse o învăţătură spirituală pentru toată lumea. Văzusem de multe ori oameni urmând căi spirituale, însă nici una dintre aceste căi străvechi nu te pune, atât de clar, faţă în faţă cu propriile tipare ale Umbrei, cu propria rezistenţă sfântă faţă de propria ta esenţă, cum o fac Cheile Genelor. In trecut, acesta era rolul iluminatului: să te împingă, să te provoace şi să fie o oglindă care să-ti arate locurile unde ti-ai închis inima. Numai această relaţie intensă si personală cu un iluminat ţi-ar fi permis, în trecut, să treci dincolo de rigiditatea zidurilor separării.

 

Cartea Cheile Genelor, Profilul Hologenetic şi Programul Căii de Aur sunt un fel de guru personal - ele îţi arată, în profunzime şi cu mare acurateţe, cum îţi închizi inima şi trucurile pe care mintea le foloseşte pentru a evita durerea. Cele trei resurse îţi pun la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru a duce o viaţă minunată şi inspirată: cum poţi prospera, cum te poţi pune în serviciul celorlalţi si multe alte secrete.

 

 

Cheile Genelor sondează în profunzimea sufletului tău şi extrag aurul ascuns acolo. Ele reprezintă, în cel mai propriu sens al cuvântului, Alchimie Interioară disponibilă tuturor. Nu mai avem nevoie să plecăm în munţi şi să studiem cu un iluminat, ci putem, prin simpla contemplare, în vieţile noastre de zi cu zi, să eliberăm lumina care aşteaptă în ADN-ul nostru.

 

Cheile Genelor, alături de Profilul Hologenetic, pot fi rezumate, din punctul meu de vedere, prin sintagma „Cunoaşterea Esenţei Sinelui”. Prin intermediul contemplării susţinute, acestea te eliberează cu blândeţe de ataşamente şi îţi arată adevărata natură — cea de iubire pură. Cu profunzime şi simplitate, te invită să apreciezi cu adevărat cât eşti de unic.

 

Pe măsură ce această lumină a unicităţii începe să emane dinăuntrul tău, îţi vei atrage în viaţă, în mod natural, adevăraţii aliaţi. Vei dori, în mod natural, să te pui în serviciul celorlalţi şi să împărţi cu alte suflete ca tine şi vei vrea, fară a te simţi presat în acest sens, să-ţi pui resursele la un loc cu ceilalţi, pentru a crea împreună un viitor inimaginabil. Parte a geniului acestei transmisiuni o constituie faptul că ea nu duce numai la iluminare individuală, ci şi duală şi colectivă, ba chiar naţională.

 

Omenirea se deplasează acum cu o viteză greu de închipuit - eu unul sunt de-a dreptul uimit de frecvenţele care ne bombardează, din Univers, mica planetă şi în acelaşi timp de frecvenţele care se ridică din profunzimea noastră.

 

In tradiţia taoistă a Alchimiei Interne, există o învăţătură fundamentală care vorbeşte despre două tipuri de destin — spiritual şi pâmânesc. Destinul spiritual este acelaşi pentru toate fiinţele umane - realizarea Unităţii cu viaţa şi atingerea nemuririi sub forma conştiinţei pure. Destinul pămânesc, însă, este o călătorie strict personală. El stă ascuns în profunzimea celulelor tale, în ADN

  • şi odată ce realizezi acest destin, ceva se relaxează în profunzimea ta: ştii, cu adevărat, că ţi-ai trăit bine viaţa.

 

Cheile Genelor reprezintă esenţa acestei relaxări profunde. Pentru prima dată în evoluţia omenirii, avem la dispoziţie o hartă a transmutaţiei genetice personale, o hartă unică, la care vom renunţa, în cele din urmă, însă pe care eu o consider incredibil de utilă oricui doreşte să grăbească ritmul evoluţiei sale naturale.

 

Ceea ce m-a convins cu adevărat de validitatea acestei transmisiuni a fost întâlnirea cu Richard Rudd. Fiind primul care a studiat această transmisiune, am văzut în el o persoană profund relaxată, care se simţea la fel de natural, în cadrul familiei, ca pe planurile superioare. Relaxarea a reprezentat, întotdeauna, pentru mine, un semn al unei stări spirituale elevate; de fapt, Cheile Genelor însele fac referire la acest lucru atunci când afirmă că „Voinţa Divină este relaxare fizică totală.”

 

Din punctul meu de vedere, scopul suprem al Alchimiei Interne Taoiste este capacitatea de a uni Cerul cu Pământul şi a ne realiza destinul spiritual şi pământesc. Fiecare fiinţă umană are, din naştere, acest potenţial - de a exprima ceva ce nu a mai fost exprimat până acum. Această concepţie a fost forţa motrice principală din spatele vieţii şi muncii mele, iar Cheile Genelor vin ca o piesă lipsă, în completarea puzzle-ului, pentru întreaga omenire. Mulţumită lor, avem acum la dispoziţie o hartă personală şi colectivă a ceea ce înseamnă fiinţa umană la cel mai înalt potenţial genetic al său şi dincolo de acesta.

 

Bine ai venit în transmisiunea Cheilor Genelor. Fie ca ea să-ţi binecuvânteze viaţa şi să te inspire să-ţi trăieşti destinul. Fie ca ea să-ţi binecuvânteze familia, comunitatea şi pe cei dragi ţie şi fie ca înţelepciunea sa să se împlânte adânc în ADN-ul tău şi să-ţi arate miracolul minunatei tale inimi.

 

Cu iubire,

 

Andrew Fretwell.

 

August 2014, Marea

 

 

 

Attachments