Viewing Single Post
read the thread: Dictionar de vise
AnnaE
#0

A: (litera) avertisment ca trebuie sa iei o noua iniţiativă, ca te afli în fata unui alt început, sau trebuie sa iei totul de la capăt.

ABDOMEN: (dureros) nereguli sau probleme interne, profunde în viaţa ta, ce se cer descoperite; (dezgolit) lipsuri materiale, deschidere la orice propunere, (umflat sau foarte mare) acumulare exagerata de bunuri sau relaţii, lăcomie, exagerare, snobism; imaginaţie bogata; minciuni.

ABUR: lucruri confuze, neclare, nesigure, nelămuriri pe plan profesional sau intelectual; (rece) încercarea de a te concentra profund într-o problema; (fierbinte) te simţi extenuat, suprasolicitat, nemaifăcând fata la aglomeraţia de informaţii sau evenimente pe care le deţii sau provoci.

AC: certuri, critici, cinism, remarci ostile, ironii, umor neînţeles de alţii; ceva nu merge bine; nelinişte; (găsind) griji inutile cu privire la lucruri banale; extenuare; senzaţia ca nu mai faci fata evenimentelor; minuţiozitate, atenţie sporita la detalii, trebuie sa priveşti lucrurile în amănunt, fara sa te apleci numai asupra aspectului de ansamblu; munca de detaliu şi precizie; (punând ata în ac) pregătiri pentru noi planuri sau proiecte.

ACADEA: vorbe dulci, de împăcare; linguşeala; relaţii cu un bărbat cu chelie.

ACATIST: dorinţe şi planuri multiple, multe cunoştinţe noi; ti se cere să-ţi întorci gândul către religie sau către origini (casa, familie, regiune de baştină).

ACCELERAŢIE: (apăsând pe pedala la un vehicul) vei atinge obiectivele pe care ti leai pus în plan cu ajutor din afara, nu numai prin eforturi proprii; (pedala este blocata) nu dezvolta un obicei care sar putea transforma mai târziu în viciu; abtinete de la unele lucruri ce ar putea deveni periculoase; nevoia de a încetini putin ritmul pentru a nu exagera; exces de zel ce ar putea duce la extenuare sau suprasolicitare; senzaţia ca lucrurile stau pe loc şi dorinţa de a face ceva concret pentru a înainta mai repede.

ACCEPT: condiţii favorabile, perspectiva unor avantaje; (ti se propune ceva şi accepţi cu greu) înţelegere, acord, colaborare, cu lanse de succes; îndoieli, suspiciuni, incertitudine, nehotărâre; ai nevoie de o perioada de gândire într-o chestiune importanta; se cere multa chibzuinţă; (accepţi imediat) siguranţa, încredere, iniţiativă, curaj, speranţe mari.

ACCIDENT: turnura proasta a evenimentelor, surprize neplăcute, vesti proaste, zbucium sufletesc, teama de eşec, pesimism, neîncredere în viitor; gânduri negative; piedici în evoluţia unor proiecte; blocaj în comunicare; relaţii defectuoase cu cei din jur; neînţelegeri, cponflicte, lipsa de armonie în plan relaţional; dispute; (martor sau implicat într-un accident de orice fel) avertisment; prudenta sporita în relaţie cu ceilalţi; (de maşină) blocaje în comunicare; neînţelegeri; conflicte în domenii financiare, probleme legate de bani şi proprietăţi; (de avion) neînţelegeri pe plan profesional, dispute aprinse, contradicţii cu colegii de serviciu sau cu şefii; (pe mare) mari probleme pe plan emoţional, zbucium sufletesc, neînţelegeri în cuplu sau în relaţiile cu cei dragi.

ACOPERI: (ceva) încercare de a ascunde ceva; eschivare, teama de răspundere, egoism; (pe cineva) grija, compasiune, înţelegere, mila, instinct matern/patern dezvoltat, nevoie de implicare emoţională.

ACOPERIŞ: senzaţie de siguranţă, ocrotire, mulţumire, protecţie în fata problemelor materiale; confort; încredere, ajutor dat de cineva la nevoie; (stricat, spart, dărăpănat) nesiguranţa, instabilitate, insecuritate, probleme în sânul familiei.

ACORDEON: emoţii puternice, melancolie, romantism, amintiri puternice, sentimentalism.

ACROBAT: (pe sârma sau la trapez) situaţie riscanta, hazardanta, se cere curaj şi înfruntarea pericolului de unul singur, într-o situaţie incerta, dar cu posibilitatea de a primi sprijin la nevoie; nesiguranţa, teama de a greşi; (cazând) ai nevoie de autocontrol sau de o alternativa de rezerva, care sa te scoată din impas în cazul unui posibil eşec.

Attachments
Dictionar de vise.doc 892 Kb . 114 Views