AnnaE
#0

Cel mai mare Orb e cel care nu vrea să vadă iar cel mai mare surd, cel care nu vrea sa audă.

  Proverb românesc

 

ATENŢIONARE.

  Această carte nu este o lucrare ştiinţifică. Am încercat să îmbin stilul beletristic cu informaţia ştiinţifică pentnra oferi cititorilor un ghid al reuşitei în viaţă.

  Sper că am reuşit câte ceva. Dacă vreţi să deveniţi mai puternici, mai înţelepţi, mai sănătoşi, mai siguri de dumneavoastră, citiţi pe îndelete această carte. Nu vă grăbiţi să treceţi uşor peste prpblcme^Folosiţi un creion colorat pentru a sublinia pasajele cam vă, interesează, care vă sunt necesare în lupta vieţii. Recitiţi ceea ce vă atrage în mod deosebit, puneţi-vă întrebări şi căutaţi răspunsuri; fiecare poate găsi răspunsul, dacă îl caută meticulos, răbdător, zile în şir.

  Citind şi recitind cartea, aplicând unele procedee de autosugestie prezentate în ea, veţi descoperi că aţi declanşat în dumneavoastră forţe neobişnuite, categorisite convenţional ca paranormale. Nu vă speriaţi! Sunt forţe absolut normale, uitate în subconştientul nostru. Nu există domeniu de activitate în care aceste forţe să nu asigure succesul. Lc-am testat pe mine însumi, ani în şir. Trebuie să le folosiţi şi dumneavoastră! Fără ele nu veţi reuşi să vă înălţaţi către culmile gloriei-şi să atingeţi adevărata fericire., Persoanele obişnuite cu lecturi mai uşoare, cu stilul meu cam libertin, vor fi tentate să abandoneze această carte ori s-o citească superficial. Le rog din tot sufletul să fie răbdătoare, să citească aient câteva pagini pe zi, atât cât le permite propria fire. De asemenea, să întrerupă lectura atunci când nu le mai face plăcere şi s-o reia numai când sunt din nou pregătiţi pentru a recepta şi înţelege.

  Această carte vă scoate din multe nevoi, vă poate feri de mari primejdii, de mari necazuri. încercaţi să o pătrundeţi, să o însuşiţi cât mai bine şi veţi realiza că este un fel de ghid al reuşitei în viaţă. Trebuie să reuşiţi în viaţă! Nu se poate altfel! Viaţa fără succese, fără satisfacţii, fără fericire nu merită trăită. Faceţi un mic efort pentru a vă face viaţa demnă de a fi trăită! Vă rog să-1 faceţi, oricât v-ar fi de greu!

  Pavel Coruţ

 

 

 

  DRUMUL CĂTRE PISCURI.

  Vreţi să ajungeţi liber, bogat, faimos şi fericit? Vreţi să aveţi întotdeauna succes în tot ce faceţi, începând cu viaţa sentimentală şi terminând cu afacerile? Vreţi să scăpaţi din robia bolilor, îmbătrânirii premature, viciilor şi slăbiciunilor de tot felul? Vă iubiţi copiii şi vreţi să-i vedeţi sănătoţi, liberi şi fericiţi? Vreţi să vă smulgeţi din viaţa anostă, lipsită de satisfacţii, pe care 6 trăiţi în prezent pentru a urca pe culmile succesului? Vreţi să reuşiţi pe deplin în această viaţă şi, de ce nu, pi cele pe care Ic mai a veţi de trăit? Citiţi cu atenţie această carte! Nu veţi regreta. Fiecare om, inclusiv autorul ci, arc câte ceva, de învăţat din ea.

  Cam aşa începea cartea CHEILE SUCCESULUI, lansată în urmă cu aproape un an şi jumătate. Contrar aşteptărilor melc, cititorii nu. s-au înghesuit să devină liberi, faimoşi, bogaţi, fericiţi. Cartea s-a vândut greu, cu pagubă pentru editură. Şi asta în ciuda faptului că era cea mai bună carte pe care am scris-o vreodată. Nedumerit, am trecut la analiza acestei situaţii ciudate. Normal, am apelat la amicul nostru, Bălaiul.

  — la zi, nene, de ce nu vrea ţugulanul să înveţe arta succesului?

  l-am abordat eu.

  Lipoveanul a rânjit satisfăcut. Avea ocazia să ia în tărbacă un tip din altă şcoală de viaţă:

  Ce-i, ţâcă? Ţugulanul nu vrea să citească marafetul ăla cu chei, ai? E normal, bre. După titlu, bănuieşte că e vorba de ce v aşii ca propagandă în favoarea convenţiei cu şperaclu şi ţăcălie.

  Cartea-i neutră, nene, I-am asigurat eu.

  Şi? Ţugulanul a înghiţit cu voioşie atâtea gulgute otrăvite, încât i s-a aplecat. Nu mai papă nimic. Nici bune, nici rele. E sătul de tot.

  Nici nu apucă să deschidă bine televizorul, că se şi propteşte unul pe ecran, arătându-i tot felul de mărfuliţe pe care trebuie musai să le cumpere. Pricepi? Toţi încearcă să-i umfle mangoţii din buzunarul anemiat peste măsuri Niciunul nu spune: Vino, dragă ţugulane, coleşica, la prăvălia noastră, să-ţi dăm ceva pe gratis. Sau, să-ţi cumpărăm ce ai tu mai de soi: idei, talent, devotament. Pricepi? Ţugulanul e împins zdravăn către poziţia de cumpărător-consumator.

  Şi nu-i bine?

  Ba da. Dar amărâtul n-are mălaiul necesar pentru a ocupa cu brio postul. Asta trebuie să-1 înveţi tu: să facă mai întâi gologani, să aibă de unde cheltui.

  Păi, eu cred c-am făcut*o deja.

  Ce Crezi tu nu are importanţă. Ce crede ţugulanul cititor e hotărâtor. Ai scăpat din atenţie ceva extrem de important: în această ţară oamenii sunt învăţaţi insistent, de secole^ să nu aibă succes în viaţă. Pricepi! „4rfa ratării este practicată cu frenezie, cu patimă.

  Suntem în ţara dominată de legea Să moară şi capra vecinului.

  Am zâmbit. Era timpul să-i dau şi eu o mică lecţie:

  — Stadiu depăşit, Bălaiule. Acum se aplică tegea Să moară vecinul, să-i iau capra. E un pas înainte, nu?

  — Este. Cum zicea bărbosul ălaacumularea primitivă acapitalului. Pe bune, faza e cam sângeroasă. Tocmai de aceea cartea ta nu e neutră.

  Adică?

  Dacă-1 înveţi pe orii să aibă succes în viaţă, înseamnă că optezi pentru capitalism şi republică. în comunism şi monarhie nu se poate atinge succes deplin. Plăcintele sunt împărţite din start la q ceată de băftoşi ori lingăi. Omul drept şi deştept nu poate ieşi din ţarcul social stabilit de legile monarhiei şi comunismului. Or, tu vrei să scoţi ţugulanii din ţarcuri, să-i îndemni către culmi. Cât mai sus posibil.

Attachments