AnnaE
#0

18 Ianuarie, 1999

 

 

 

  O minte tulburata este cea care suferă de o nemulţumire continua. Este apăsată, deranjata, fara odihna, fara calm şi odihna. Se sperie de viitor şi trecut precum şi de circumstanţe. Şi sunt convins ca sunt mai multe minţi tulburate azi decât în generaţia trecuta!

  Cei care locuim în New York vedem evidenta acestui lucru în fiecare zi. Daca stai în afara teatrului de pe Broadway şi priveşti la patroni părăsind sourile, rar vezi un zâmbet pe fata lor. Aceşti oameni au plătit $80 pentru a găsi libertate temporara de poverile lor – dar pleacă cu o povara mai grea decât atunci când au intrat!

  Aparent multi iubitori de a lui Isus sunt tot aşa de tulburaţi în mintea lor ca şi masa de necredincioşi. Vad evidenta acestui fapt în câteva din scrisorile pe care lucrarea noastră le primeşte. Multi credincioşi stau întinşi noaptea treji, tulburaţi şi distraşi. Ei merg la Biserica sperând ca vor experimenta ceva eliberare de poverile lor. Dar o data ce părăsesc serviciul, tulburarea lor se reîntoarce.

  De ce sunt aşa de multi oameni astăzi tulburaţi în mintea lor? Lăsaţi-mă sa împărtăşesc cu voi unele dintre motive pe care cred eu ca Duhul Sfânt mi le-a arătat: 1. Multi Oameni Sunt Tulburaţi De Presiunea Timpului Lor.

  De câteva decenii, experţii ne-au spus ca prosperitatea este răspunsul problemei omenirii. O educaţie buna, un servici decent, o casa frumoasa, bani în banca – toate aceste lucruri trebuie sa aducă oamenilor demnitate şi pace a mintii. Daca toată lumea ar avea doar o bucata din visul american, experţii spun, crima noastră şi problemele noastre despre droguri ar fi rezolvate.

  Aceasta teorie afirma ca oamenii au sfârşit prin a deveni alcoolici şi legaţi pentru ca niciodată nu au avut o valoare de sine. Sărăcia lor le-a deprivat de oportunităţi care le-ar fi adus un sens de demnitate. Deci acum, daca doar noi le pregătim un servici decent cu salariu, un loc bun unde sa locuiască şi un venit constant, vieţile lor ar fi în regula.

  Lăsaţi-mă sa răspund acestei teorii cu o povestire personala. Cu ani în urma, Nicky Cruz, un lider de gangsteri vicios Mau Mau, a fost luat la tara pentru o zi pentru a fi analizat de un psihiatru. Nicky a fost un luptător care trăia ca diavolul. Toţi cei care l-au cunoscut credeau ca el era de necorectat completalmente, fara nici o speranţă pentru schimbare vreodată.

  După ce a petrecut ore cu Nicky, psihiatrul a confirmat evaluarea fiecăruia. El a spus lui Nicky ca era nebun fara cuvinte, fara nici o speranţă de reabilitare. Motivul? Educaţia pe care a primit-o ca şi copil în sărăcie în Puerto Rico l-au deprivat de oportunităţile de care alţii s-au bucurat. A fost vina societăţii ca el a fost un monstru. Nicky s-a uitat la psihiatru şi a zis, „Omule, tu eşti cel care este nebun. Doar îmi place sa ma bat. Spune-mi – cum tetratat mama ta?” El a sfârşit prin a psihoanaliza pe psihiatru!

  Nicky a avut dreptate – sărăcia nu este rădăcina cauzei păcatului. De altfel de ce sunt tot mai multi şi mai multi tineri adolescenţi consumând droguri tari? Aceşti tineri tulburaţi au tot ce îşi doresc la mana lor. De ce s-ar întoarce la droguri daca deja au pacea mintii lor care lucrurile materiale le-ar putea da?

  De ce un număr mare de doctori, avocaţi şi oameni de afaceri devin alcoolici? Au slujbe satisfăcătoare, venit mare, multe maşini, vacante frecvente. Dar totuşi cu grămadă se întorc la alcool ca să-şi amortizeze mintea lor tulburata.

  Am fost pe Wall – Street la sfârşitul unei zile de munca, când magazia se închide. Cum se deschid uşile magazinului larg, vânzătorii dau navala ca nişte boi care vor sa te ia în coarne, alergând la barul cel mai apropiat. Se îngrămădesc cu duzinele în găurile mici de apa ale Wall Street-lui, încercând să-şi îşi înece emoţiile în alcool.

  De ce nu sunt ei fericiţi? De ce sunt aşa de tulburaţi în mintea lor? Au totul ce li s-a spus ca au nevoie pentru ca sa fie împliniţi. Au venituri comfortabile, poseda case de vacanta, fumează ţigări de $50, beau sticle de vin de $300, conduc maşini scumpe. Dar devin împietriţi doar sa treacă prin acea zi. De ce aceşti oameni nu se bucura de o stare a mintii calma şi satisfăcută?

  Este pentru ca se tem sa nu piardă totul! Le este teama ca economia se va prăbuşi, şi deodata tot ceea ce au lucrat va dispărea ca un vapor.

  Isus A Avertizat Ca In Zilele Din Urma Inimile Oamenilor Va Fi Tulburata De Toate Crizele Care Vor Avea Loc In Lume.

  „Va fi Strâmtorare prinţe neamuri, care nu vor ştii ce sa facă la auzul urletului marii şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groaza, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; caci puterile cerurilor vor fi clătinate” (Luca 21:25-26).

  Isus a spus ca evenimentele care vor veni peste omenire vor fi aşa de groaznice ca, oamenii vor cădea literalmente morţi de stop cardiac. Chiar acum, mărturisim chiar lucrurile pe care El le-a prezis: haos mondial, rătăcire, confuzie. Noutăţile lunii trecute numai – Decembrie 1998 – este destul ca sa ne distragă şi sa facă perplex chiar şi cele mai tari minţi:

  * Japonia, a doua economie a lumii, a căzut chiar mai adânc în depresie. Banca ei cea mai mare a dat faliment, cu $20 de miliarde de datorii grele. Acum guvernul federal a intrat ca sa ia în posesie banca – dar alte bănci japoneze sunt aproape de a cădea de asemenea.

  * Alan Greenspan, directorul Federaţiei de Rezerva a SUA, a spus ca magazia Americana a pieţii se afla în situaţia în care a fost ca atunci înainte de prăbuşirea anului 1929. După Greenspan, toată speculaţia sălbatică pe care o vedem este cea care a adus Marea Depresie.

  * Cinci industrii mari ale SUA au anunţat eliminarea a 50.000 de servicii în doar 2 săptămâni.

  * Preşedintele Statelor Unite a fost judecat de Congres. Dar majoritatea americanilor au avut atitudinea de „Cui ii pasa?”

  * Un om de Congres Republican a spus, în aşa multe cuvinte, „Daţi uitării judecata, daţi uitării problemele morale. Daca il dam afara pe preşedinte, noi ne vom pierde prosperitatea şi o vom sfârşi în depresie.”