AnnaE
#0

— EnTaro Adun Templar.

          — EnTaro Adun Judicator. Sunt surprins, nu credeam sa te vad pe aici. De obicei staţi în spatele liniilor.

          Judecătorul nu se lasa jignit atât de uşor. Ştia ca Templariilor Întunecaţi le displăceau Judecătorii iar tânărul din fata sa nu reprezenta o excepţie, credea ca Judecătorii sunt vinovaţi de exilul Templarilor Întunecaţi. In parte aveau dreptate, Judecătorii fiind cei care ii exilaseră în zilele de demult. Dar exilul nu le distrusese spiritul protoss, ei deveniră mult mai puternici iar gândirea lor diferea cu mult de cea a celor rămaşi pe Aiur. Acum conlucrau, chiar daca cu greutate.

          — Cum este pândă Templarule. Ati găsit ceva?

          — Da. De fapt am găsit. Vino sa îţi arat.

          Templarul il duse pe Judecător în fata unui panou de cristal enorm. Imagini începură sa se perinde pe ecran.

          — Nu sunt din galaxia noastră. Tehnologia lor e bazata pe principii diferite. Cel putin atât am reuşit sa aflam de la o proba de cercetare pe care am capturat-o în spatiu. De fapt nici măcar nu credem ca sunt din dimensiunea noastră. Ceea ce ne-a luat cel mai mult prin surprindere a fost ca am captat nişte imagini tulburătoare. Au capturat deja un zerg şi nu unul oarecare, ci un Overlord.

          — Deci vor sa controleze zergii. Multi au încercat şi putini au reuşit.

          — Eu cred ca au tehnologia necesara. Se adaptează foarte rapid. Cred ca în curând vor putea sa „vadă” prin câmpurile de camunflare, daca nu pot deja. şi aduc mereu trupe noi prin o poarta interdimensională. Deja au câteva tabere măricele în jurul encampamentului iniţial şi o nava spaţială pe orbita.

          — şi nu ne-au detectat inca? Judecătorul era neîncrezător

          — Nu uita ca noi am petrecut milenii în spatiu. Am învăţat cite ceva. Avem un Arbiter pe orbita care ne ascunde restul navelor.

          — şi Arbiterul?

          — Sta în umbra unor câmpuri gravitaţionale ale planetei. Inca nu l-au descoperit.

          — Ar trebui sa vorbeşti şi cu ceilalţi. Daca crezi ca trebuie sa lovim rapid vom avea nevoie de toate resursele din zona.

          — Voi merge chiar acum, daca sunt lăsaţi sa se extindă prea mult nu stiu daca ii vom putea trimite înapoi de unde au venit. Judecătorule, as vrea sa ma însoţeşti. Tu ai mai multa experienta în discuţiile cu cei din Conclava, vom avea nevoie de ajutor.

          Judecătorul ştia ca rugămintea il costa mult pe tânărul Dark Templar. Dar era de acord cu el. Daca era adevărat ca o forţă din alte dimensiuni îşi stabilea un cap de pod pe aceasta lume de la periferia galaxiei atunci toţi vor avea probleme. Ii promiseseră ajutor lordului venit din alte lumi, acesta urma sa fie primul pas. Noii veniţi trebuiau sa fie aruncaţi înapoi de unde veniseră.

          — Voi veni cu tine şi voi folosi întreaga mea influenta pentru a-i convinge pe Templarii Înalţi şi Judecătorii din Conclava.

          Din fericire pentru ei nu au fost nevoiţi sa se deplaseze atât de departe. Conclava avea în apropiere o forţă destul de însemnată şi după o conferinţă holografica rapida fura puse sub comanda Judecătorului Arbas”En.

          Sala de conferinţa de la bordului carrieru-lui Durak (nava amiral protoss)

          — Acum avem o flota Templar. Întrebarea e cum o s-o folosim cel mai bine.

          Un tânăr Judecător vorbi primul.

          — Ne punem pe orbita şi radem totul.

          — Ar fi o problema „ Aslok, tânărul Templar Întunecat era liniştit şi calm „ baza are un scut pe care nu suntem siguri ca il putem dezactiva. şi mai au doua tunuri grele, nu le ştim exact capacităţile dar daca ar fi sa le luam după comparaţiile cu oamenii şi alte rase din sector rezulta ca ar putea dobori o nava uşoară fara probleme. Nu ne putem risca flota, când am plecat aveau deja o nava uşoară pe orbita.

          — Avem câmpuri de camunflare. Vom sta sub ele pina ajungem aproape şi ii lovim înainte sa ridice scuturile.

          Judecătorul Arbas”En hotărî ca e timpul sa intervină.

          — Vom trimite o proba cu cimp de camunflare pe orbita. Ne vom da seama daca au detectat-o, daca nu o detectează atunci ne apropiem cu flota. Daca insa va fi detectata vom ataca la sol.

          Observatorul protoss intra pe orbita inferioara a planetei, câmpuri de camunflare activate la maxim. Prin intermediul lui şi cei de pe puntea Durakului puteau vedea cum sta situaţia. In orbita se aflau doua nave, una mai mica de mărimea unui Cercetaş Greu şi celalata mult mai mare, la fel de mare ca un Crucişător de lupta terran. In timp ce Observatorul se apropia mai mult şi începea sa scaneze baza de la sol un tun de pe nava grea începu sa se învârtă pe amplasamentul sau, fixa tinta şi un suflu de energie pulveriza Observatorul.

          Moartea Observatorului genera reacţii şi pe puntea carrier-ului.

          — Se pare ca reuşesc sa ne detecteze prin câmpurile de camunflare. Nu ne va fi de loc uşor.

          — Asta ne anihilează elementul de surpriza; murmura Judecătorul tânăr; dar trupele noastre sunt mai numeroase.

          — In spatiu Judecătorule, doar în spatiu. La sol nu ştim citi sunt.

          — Trebuie sa lovim acum. Prezenta celorlalţi devine tot mai puternica pe măsură ce timpul trece.

          — Unde sunt forţele Templarilor Întunecaţi?

          — Vor fi în curând aici, cei ce vin cu flota. Mai au un contingent ascuns la sol.

          — Cheama flota. Vom folosi planul cu inserarea forţelor la sol.

          — Îmi voi anunţa fraţii; încuviinţă Aslok.

          Templarii Întunecaţi se mişcau fara nici un sunet, fara nici o mişcare smucit. Erau ca nişte umbre pe care crezi ca le vezi cu coada ochiului dar când te uiţi în direcţia lor dispar.