O prajitura de la tanti Filo, o bunicuta din Transilvania, care m-a facut curioasa cu modul de preparare.
Ingrediente:
-350 g faina
- 250 g zahar pudra
- 1 plic de praf de copt
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
- 500 g branza de vaci impreuna cu zaharul vaniliat, stafidele si coaja de la lamaie rasa
- intr-o tava unsa cu unt, cam 100 g, punem jumatate din cantitatea de faina si pe deasupracompozitia de branza de vaci
- peste acestea se pune smantana 200 g care se niveleaza pe toata suprafata prajiturii
- apoi se presara restul de faina
- penultimul strat il facem din trei oua si 300 ml lapte pe care il amestecam bine cu un tel
- se pune in tava, cu rolul de a lega prajitura
- la ultimul strat punem 150 g unt topit, pe care-l intindem pe toata suprafata cu o pensula de bucatarie
- se da la cuptorul incins, cam 30 de minute sau la testul cu paiul si pana se rumeneste frumos pe deasupra
Pofta Buna!