Viewing Single Post
AnnaE
#0

       Manualul vindecatorului de Ted Andrews - Ghid de iniţiere în terapii energetice    

   

 

               

 

 

 

                      Introducere

 

    „Doctore, vindecă-te singur! "

       

       Oricine poate vindeca. Oricine poate învăţa să controleze energii ce accelerează şi uşurează procesul de vindecare. Iar acest lucru se poate realiza din punct de vedere fizic, afectiv, mintal şi spiritual. Fiinţa umană este nemaipomenită! Capacitatea ei de a reîntineri şi de a se regenera este limitată doar de conştiinţa noastră. Cantitatea de energie de care fiecare dintre noi dispune pentru a-şi manifesta şi influenţa viaţa - din punct de vedere fizic şi spiritual - este limitată doar de capacitatea noastră de a revărsa o mai mare dragoste asupra noastră şi a celorlalţi. în mod obişnuit există multe metode de vindecare şi îngrijire.

     

         Orice persoană are o percepţie diferită în privinţa aprecierii unei metode ca fiind cea mai bună. De fapt, adevărul e că singura metodă care este cea mai bună e cea care are efect asupra ta. Fiecare dintre noi este unic. Fiecare dintre noi are un sistem energetic propriu, iar a generaliza şi a pune laolaltă, într-o singură categorie, toate simptomele, problemele, împreună cu cauzele şi remediile lor, ne-ar produce un mare neajuns.

     

       O parte din responsabilitatea ce ne revine ca fiinţă individuală şi creativă este să descoperim metoda (sau combinaţia de metode) care ni se potriveşte cel mai bine ca indivizi. însă pentru aceasta e nevoie de timp şi studiu - ceea ce, în societatea actuală, mulţi nu prea sînt dispuşi să facă. întotdeauna mă surprinde cît de puţine lucruri ştiu oamenii, în general, despre propriile lor corpuri şi modul cum funcţionează. în trecut, majoritatea oamenilor au lăsat această responsabilitate a autocunoaşterii în seama altora, cum ar fi doctorii. Dar doctorii nu sînt nişte zei; în general, ei ştiu cele mai multe lucruri despre corpul omenesc, însă nimeni nu cunoaşte mai bine decît tine ce se întîmplă cu trupul tău. Din păcate, puţini sînt cei care conştientizează acest lucru sau iau în consideraţie semnalele intime pe care corpul lor le emite.

     

       Ca urmare a costurilor medicale tot mai ridicate etc, în societatea de astăzi am ajuns în situaţia de a fi nevoiţi să ne îngrijim de propriul nostru corp cu mai multă responsabilitate. în Antichitate, deasupra intrării în templele iniţiatice - acele centre superioare de învăţare, vindecare şi spiritualitate - era scris doar: Cunoaşte-te pe tine însuţi! Cheia oricărei cunoaşteri, a oricărui echilibru în toate domeniile vieţii tale se află în acest precept.

 

      „Cunoaşte-te pe tine însuţi! " - o axiomă destul de simplă, dar care multora le pune probleme extraordinare. Majoritatea oamenilor refuză să-şi acorde un răgaz pentru a-şi cunoaşte propria fiinţă, lăsînd astfel această responsabilitate şi aptitudine în seama altora - îi angajează pe alţii să ştie aceste lucruri în locul lor. Este ca şi cum ai pune pe altcineva să mănînce în locul tău, să meargă la baie pentru tine etc. Teoretic pare convenabil, dar de fapt nu se poate aşa ceva.

 

      Orice vindecare vine din interior. Corpul are o capacitate extraordinară de a-şi recăpăta starea de sănătate. într-adevăr, din cauza unor aspecte legate de genetică sau de karma, se poate manifesta o mai mare predispoziţie sau sensibilitate faţă de unele probleme de sănătate. Leacurile tradiţionale ar putea servi drept catalizator pentru corectarea problemelor respective - însă nu întotdeauna vor rezolva şi cauza lor. Medicina modernă este încă nesigură în privinţa diverselor forme de manifestare a bolilor. De ce pe unii îi afectează, iar pe alţii nu ? Ce-i face pe unii să fie mai predispuşi la boală şi la tot felul de dezechilibre ?