Și noi ce mai mâncăm ca să slăbim de G. Mencinicopschi
Calitatea alimentelor are două faţete: Una dintre acestea este extrem de atrăgătoare, dar adeseori mincinoasă şi se referă la calităţile senzoriale: gust, miros, culoare, aromă, savoare, saţietate, palatibilitate, suculenţă, prospeţime. Este şi primul factor, în afara preţului, care ne determină să cumpărăm şi să consumăm un aliment.
Mai întâi mâncăm alimentul cu ochii. Cei care le ambalează şi reclamele mincinoase au grijă să creeze o imagine cât mai atrăgătoare a produsului. Consumând apoi alimentul, constatăm că este savuros şi îl catalogăm imediat ca fiind "bun", nemaivâzând nimic dincolo de această imagine mincinoasă.
Uităm, sau ignorăm... iar simţurile noastre nu pot să detecteze faţa adevărată a calităţii alimentelor, cea nutriţională, care împreună cu stilul de viaţă activ previne apariţia bolilor, ne asigură o sănătate durabilă şi încetineşte procesul de îmbătrânire (efect anti-aging). nutriţională, la valoarea biologică a alimentelor, care nu poate fi evaluată direct prin simţurile noastre.
Astăzi alimentele industrializate, rafinate, conţin o contradicţie puternică, o minciună, între cele două faţete: cea senzorială este extrem de frumoasă şi gustoasă, iar cea nutriţională este aproape inexistentă!