MunshiR
by on April 13, 2020
203 views

         Saptămâna patimilor îi indeamnă pe creștinii ortodocși la împăcarea cu sine, împăcarea cu ceilalți, împăcarea cu viața, apoi cu iertarea. În săptămâna patimilor avem ocazia să ne curățăm sufletește și trupește, indiferent dacă suntem creștini practicanți sau doar credincioși.

          Curățenia sufletească înseamnă să lași relele să se spele, rele sufletești înseamnă gânduri. Oamenii, își canalizează energia gândind rău despre ceilalți, pentru că e mai la îndemână decât să-i înțeleagă și să le ierte purtările. Săptâmâna aceasta, ne oferă ocazia să aruncăm toate aceste gânduri și purtări, într-un imaginar foc, adus cu puterea minții si să le lăsăm să se mistuie.

         Să fim buni, înțelegători, iertători cu cei din jurul nostru, să uităm tot ce ne macină și ne consumă, să profităm de venirea Paștelui, să ne gândim la patimile lui Iisus Hristos, la pedepsirea Lui, la chinurile și umilințele la care a fost supus, și să ne gândim cât de mici sunt ale noastre în comparație cu ale Lui.

        Cred că săptămâna aceasta, ne oferă ocazia să ne gândim că răul invizibil, virusul  care omoară oameni și care pândește la fiecare casă, ne face să ne dăm seama că plaja noastră de comunicare s-a îngustat, că suntem niște biete furnicuțe care-și consumă energia cu lucruri minuscule, că suntem ținuți departe unii de ceilalți și că există posibilitatea ca pe unii să nu-i mai vedem niciodată.

        În încheiere dragii mei, vă îndemn să fiti calmi, buni, iertători, înțelegători, să vă rugați așa cum vă pricepeți, sa fiți iertați și să iertați.

        

        

3 people liked this