429 Views 1 Like 17 Comments
AnnaE
By Published on December 25, 2018

Sarbatoarea Craciunului e o zi importanta in viata crestinatatii, dar nu trebuie sa uitam ca fiecare fiu are o mama, si Iisus Hristos o avea pe Fecioara Maria, care a facut legatura dintre divinitate si omenesc

Ce stiam si ce nu stiam despre Fecioara Maria ?

„În fiecare an, pe 22 decembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana. Ioachim și Ana au fost lipsiți de copii până la vremea bătrâneții, atunci când Ana o naște pe Maria.

Ana provenea din seminția preoțească a lui Levi. Ea era fata cea mică a preotului Matihian din neamul lui Aaron, îndeplinindu-se astfel profeția că Hristos va avea origini împărățești și preoțești.

Pe tot parcursul vieții lor, până să nască Ana, cei doi soți au fost supuși oprobriului public. La evrei, familiile care nu aveau copii erau considerate că nu au binecuvântarea de la Dumnezeu din cauza păcatelor lor sau ale strămoșilor.

Ioachim a fost umilit în templu, în momentul în care aducea daruri. Un evreu din seminția lui Ruben l-a numit nevrednic pentru că nu are copii.

Pe când se ruga la umbra unui dafin, un înger o vestește pe Ana că va avea un copil. După nouă luni, Ana o naște pe Maria. Până la vârsta de trei ani, Maria este crescută de Ana și Ioachim, după care a fost dusă la Templu, unde a stat 12 ani.

Când preoții au vrut să o căsătorească, Maria s-a opus, motivând că dorește să-și închine viața lui Dumnezeu. Atunci, i-a fost ales un soț bătrân care să aibă grijă de ea. Iosif a dus-o pe Maria în Nazaret.

După moartea fiului său, Hristos, Maria a fost pregătită să treacă prin moarte și să se înalțe la cer, la Fiul său și să biruiască moartea. Apostolul Toma nu a fost prezent la îngroparea ei.

Ajunge după trei zile și cere să-i fie desfăcut mormântul, pentru a-i săruta mâinile. Când au deschis mormântul, trupul Maicii Donmului nu mai era acolo. Despre Maria s-a spus că s-a urcat la tronul împărătesc al Fiului său.” sursa : efemeride.ro

 

1 person likes this.
AnnaE
da corect, cand Moise a coborat de pe muntele Sinai, cu cele 10 porunci, una dintre ele, care se pastreaza si astazi este, „sa nu-ti faci chip cioplit”. religia ca sa fie puternica si sa aiba un suport real-credibil a fost sa le dea oamenilor ceva in care sa creada vizual, nu numai scris, pentru ca ... View more
Like December 25, 2018
da, pentru ca oamenii simpli au nevoie sa vada ceva...ei nu au o gandire profund abstracta, asa ca s-a trecut la icoane (de origine tot pagana), pentru cei de la tara s-a facut acest compromis...paganus inseamna taran sau de la tara, devenit pagan cu sens peiorativ-de rau https://i.postimg.cc/CLGXN... View more
Like December 25, 2018 Edited
AnnaE
si daca ne gandim bine, „invazia” religioasa a pornit cu indocrinarea celor saraci, carora le trebuia ceva in care sa creada, in ceva divin, ca sa uite ca trudeau ca sclavii pe pamanturile celor bogati, si cei bogati sa-i poata tine cuminti si sa le dea ascultare.
Like December 25, 2018
da, insa taranii nu erau sarantocii din Roma cu care a inceput crestinismul, aceia erau lucratori de azi pe maine, zilieri, cersetori ori sclavi in oras....in schimb, taranii aveau traditiile lor puternice, si de aceea au fost greu de crestinat, a fost greu sa-i faca sa renunte la vechiile lor tradi... View more
Like December 25, 2018 Edited