124 Views 3 Likes 4 Comments
AnnaE
By Published on April 14, 2019

Stiu ca mai avem putin pana la Paste si ca azi catolicii sarbatoresc Floriile, dar m-am gandit sa ne pregatim din timp cu retete, cu sfaturi de pregatire a unei mese care nu trebuie sa semene cu cea de anul trecut sau din anii trecuti. Duminica frumoasa si pentru cei care sarbatoresc Floriile, o zi si mai frumoasa plina cu flori si zambete.

Paştele sau Pastile creștine este o sărbătoare religioasă întâlnită în creştinism și iudaism. Unele obiceiuri de Paşti se regăsesc în antichitatea anterioară religiilor biblice.

Reprezintă evenimentul fundamental a creştinismului, învierea lui Hristos. Data de început a Paştilor marchează începutul anului ecleziastic creștin și se calculează în funcție de echinocţiul de primăvară și mișcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Astfel, Pastile se serbează în duminica imediat primei luni pline după echinocţiul de primăvară.

Creştinismul timpuriu a făcut o acceptare pragmatică a practicilor păgâne, iar de cele mai multe ne bucurăm și azi. Povestea simbolică a morții fiului Soare pe o cruce, cea din constelaţia Crucea Sudului, renaşterea să și învingerea forțelor întunericului ne duc cu gândul la sărbătorile pascale.

Unul dintre cele mai vechi mituri îl reprezintă pe cel al zeului egiptean Horus, născut pe 25 decembrie. Ochiul sau a devenit simbol al renaşterii și învierii.

Despre Paşti nu se face nicio referire în Noul Testament, ceea ce ne duce cu gândul la originile sale păgâne. Iepuraşul de Paşti este un simbol al unei sărbători anglo-saxone. Chiar și schimbul de ouă este un obicei păgân.

Toate aceste concordante intre pagânism și sărbătorile pascale ne fac să ne punem multe întrebări cu privire la Dumnezeu și Hristos.

Soarele și Dumnezeu

În urmă cu 10000 de ani, Soarele era cel mai adorat zeu pentru ca el aducea lumina, căldura, distrugea forțele întunericului. Crucea zodiacului este cel mai vechi concept imaginat din istoria umanităţii. Soarele tranzitează prin cele 12 constelaţii ale anului, prin cele patru anotimpuri.

Religia s-a inspirat din astrologie. Secvența naşterii mântuitorilor acestei lumi este pur astrologică. Steaua de la răsărit, Sirius, cea mai luminoasă stea de pe cerul nopții s-a aliniat în noapte de 24 decembrie cu cele trei stele din Centura lui Orion.

Constelaţia Fecioarei, Virgo, este reprezentată sub forma literei M. Poate că din această cauză mama lui Hristos s-a numit Maria, mama lui Buddha, Maya, mama lui Adonis, Myra și lista poate continua.

Cei 12 apostoli ai lui Iisus pot fi identificați cu cele 12 constelaţii. Dacă Iisus este Soarele, el călătorește alături de apostolii săi, constelaţiile, un an întreg, după care ajunge la Crucea Zodiacului, un simbol păgân.

sursa:efemeride

Categories:
3 people liked this
in religia mozaica a evreilor, din care provine iisus, (crestinismul fiind initial o secta iudaica), nu exista astrologie...e interzisa de fapt, fiind asociata cu magia si divinatia (adica ghicitul), acest lucru s-a transmis in crestinism...zodiacul este o pacaleala antica (babilioniana) si niciun c... View more
Like April 14, 2019 Edited
AnnaE
Tu știi că unii oameni sunt dependenți de zodiac? Așa cum toată credința noastră bazata pe obiceiuri și tradiții sunt un mod de viață? Știi, cum sa nu știi. Desigur că zodiacul zilnic, la fel ca și sărbătorile din calendarul creștin ortodox sunt un punct de reper zilnic.
Like April 14, 2019
acest lucru se intampla pentru ca oamenii simpli au ramas pagani in adancul lor, ceea ce numim crestinism e la ei doar o spoiala confuza si superficiala ...sunt superstiosi, nu credinciosi
Like April 14, 2019 Edited
AnnaE
Nu știu dacă e păgânism, creștinism, iudaism sau musulman, oamenii au nevoie de speranță. Chiar dacă știu că ziua va fi un dezastru, citind tot felul de prostioare ziua capătă altă semnificație. ..
Like April 14, 2019