AnnaE
#0

Această apă caldă cu lamaie este una dintre cele mai sănătoase băuturi benefice pe care le puteți gândi. Mulți nutriționiști sunt de acord că daca beți apă caldă cu lamaie în mod regulat, primul lucru dimineața, vă poate stimula sănătatea pe mai multe niveluri.

În primul rând, apa caldă cu lamaie asigură o hidratare profundă pentru toate celulele și țesuturile din organism. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Proprietățile puternice antibacteriene și antivirale din apa caldă cu lamaie întăresc sistemul imunitar, asigurând imunitatea la infecții.

În plus, pregătirea băuturii care stimulează sănătatea este foarte simpla, dar probabil ca stiti deja asta. Ceea ce trebuie sa faci este sa storci o jumatate de lamaie, apoi il pui intr-un pahar cu apă filtrată caldă(eu fierb apa intr-o cana de filtru). Pentru a spori beneficiile, adăugați niște miere și scorțișoară.

Top 10 beneficii de sănătate a apei limpezi calde

Aceasta întărește funcția sistemului imunitar.
Apă caldă cu lamaie îmbunătățește absorbția fierului, mărind astfel funcția sistemului imunitar. În plus, conținutul ridicat de vitamina C îmbunătățește imunitatii organismului la gripa și răceli. Consumat mai ales in anotimpurile de trecere – primavara si toamna, cand organismul sufera schimbari din cauza temperaturii inconstante, fluctuante.

Curăță tractul urinar.

Această băutură care stimulează sănătatea este, de asemenea, un diuretic puternic, care curăță tractul urinar și stimulează secreția urinei. Mai mult, combate bacteriile dăunătoare și restabilește echilibrul pH-ului.

Îmbunătățește digestia.

Apă caldă cu lamaie stimulează, de asemenea, excreția biliară, iar acest suc gastric este esențial pentru digestia corectă. În afară de eliminarea toxinelor din organism, consumul regulat de apă caldă cu lamaie ușurează și multe probleme digestive.

Aceasta sporește nivelul de energie.

Lămâiul este abundent în vitamine, în special B și C, fosfor, și proteine. Adăugarea sucului de lamaie în apă caldă vă va ajuta să vă reîmprospătați, să vă hidrațiți și să vă energizați corpul.

Menține echilibrul pH-ului.

Datorită nivelului ridicat de acizi citrici și ascorbici din lămâi, un singur pahar de această băutură uimitoare poate restabili echilibrul pH-ului intern în organism. Acest lucru este esențial pentru sănătatea generală, deoarece organismul este mai susceptibil la inflamație într-un mediu acid.

Stimulează pierderea în greutate sănătoasă.

În afară de acidul citric și acidul ascorbic, lămâile sunt, de asemenea, bogate în pectină, care reduc pofta de zahăr și consumul de alcool. Acest lucru este foarte benefic pentru menținerea apetitului sub control.

Îndepărtează infecțiile gâtului.

Lămâi, în special lămâi organice, au proprietăți antibacteriene puternice, ceea ce le face un instrument perfect pentru combaterea infecțiilor, inclusiv durerilor de gât și amigdalită. Bea un pahar de apă caldă cu lamaie dimineața si poate reduce semnificativ riscul de infecții la nivelul gâtului.

Reduce hipertensiunea.

Acest fruct citric este excelent pentru hidratarea și curățarea sistemului limfatic. Potasiul din lămâi îmbunătățește calitatea somnului, reduce stresul, îmbunătățește vigilența și, în cele din urmă, nu reglementează tensiunea arterială.

Ajuta la refacerea tenului

Băutând un pahar de apă caldă de lamaie înainte de a lua micul dejun nu numai că vă curăță sângele, dar promovează și formarea de noi celule sanguine.

Ea elimină respirația urâtă.

Pe măsură ce lămâiul este un antiseptic grozav și luptă eficient împotriva bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare, consumul regulat al acestei băuturi sănătoase poate preveni halitoza.

Beți un pahar de apă caldă de lamaie primul lucru dimineața vă poate stimula sănătatea la diferite niveluri și, mai important, previne apariția mai multor probleme de sănătate.

Articol tradus si adaptat de Elia dupa http://www.healthyandnaturallife.com