Viewing Single Post
AnnaE
#0

Leurda infloreste in aprilie si este un excelent remediu de detoxifiere a organismului si nu numai. E o planta folosita inca de pe vremea dacilor si transmisa din generatie in generatie, avand un efect puternic si natural in tratarea mai multor afectiuni. Planta este “verisoara” buna cu usturoiul si stomacul o tolereaza mai bine decat pe acesta.
Am sa va las cateva retete pe care le putem face acasa la noi.

Dereglarea ciclului menstrual

– o lingura de frunze ( in functie de cum gasiti, proaspete sau uscate) se toaca marunt si se face o infuzie intr-un vas de 250 ml pe care o lasam 2-3 ore. Se strecoara si se beau cam 50 de ml de trei patru ori pe zi intr-o cura completa de 21 de zile

Un excelent combatant al tusei convulsive

– o legatura de frunze (cam 15-16 fire) se toaca marunt si se pun intr-un borcan cat sa umpli un sfert din el. Se toarna alcool de 70 de grade care sa acopere planta si se lasa la macerat timp de doua saptamani intr-un loc intunecos. Dupa aceasta perioada se strecoara intr-o sticla si se pastreaza la frigider. Se consuma incepand cu 2-3 picaturi zilnic adaugandu-se in fiecare zi cate o picatura pana se ajunge la 12-13 picaturi. Puteti pune picaturile intr-o cana cu ceai sau apa calduta.
– o cura dureaza 10 zile cu pauze de 5 zile intre ele.

Leurda se poate consuma ca salata in care putem pune zeama de lamaie, ulei de masline si sare dupa gust. Este un excelent remediu pentru curatarea stomacului, ajuta la eliminarea parazitilor intestinali(limbrici, viermisori) reface flora intestinala, ajuta la prevenirea si vindecarea colitelor, a indigestiilor si a balonarilor.