AnnaE
#0

Patrunjelul si lamaia sunt doua ingrediente nelipsite din bucataria fiecaruia dintre noi.  Si daca pana acum am folosit patrunjelul ca sa dea gust mancarurilor iar lamaia pentru a da ceaiului gust, prajiturii aroma si apa transformand-o in limonada…ei bine, specialistii in nutritie au gasit si alte intrebuintari acestora. 

Consumul regulat de patrunjel are capacitatea de a imbunatati foarte mult starea generala de sanatate. Oamenii il adauga in cantitati mici, in principal, pentru a spori gustul mancarurilor. O sa beneficiati de toate proprietatile extraordinare ale patrunjelului daca faceti asta.

Patrunjelul contine 2 grupe de ingrediente unice, iar fiecare dintre acestea este destul de importanta pentru sanatatea noastra generala. Primul grup cuprinde flavonoide, iar a doua include uleiuri esentiale naturale. Pe langa aceasta, patrunjelul este bogat in vitaminele A, C si K, de aceea este recomandat in special pentru gripa si sezonul rece.

S-a dovedit, de asemenea, ca patrunjelul este foarte eficient in stimularea circulatiei sangelui si in eliminarea toxinelor din organism.

Veti obtine o bautura miracol care reduce nivelul de colesterol periculos din sange, daca adaugati suc de lamaie peste patrunjel.

 

Ingrediente:

– 1 kg de lamai
–  bicarbonat de sodiu
– 1,5 litri de apa
– 3 legaturi de patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru a elimina chimicalele si murdaria, frecati lamaile cu unele bicarbonat de sodiu. Incercati sa cumparati lamai organice, astfel incat sa fiti sigura ca acestea nu sunt tratate chimic.

– se fierbe apa si se lasa sa se raceasca.

– se toaca marunt patrunjelul si se taie lamaile in felii; apoi adaugati-le in apa racita.

– puneti un capac peste recipient si lasati-l lasa sa stea timp de o zi in frigider.

– in cele din urma, puneti totul intr-un blender si amestecati totul. Se toarna lichidul obtinut intr-un recipient de sticla sau intr-un borcan.

– pentru cele mai bune rezultate beti 100 ml din aceasta bautura in fiecare zi.