AnnaE
#0

Pentru a avea in permanenta tenul curat si vigorat trebuie sa stim mai intai ce fel de ten avem, apoi sa aplicam una din metodele de mai jos. Aceste retete sunt valabile pe tot parcursul anului ca tratament de baza. 

Ten tanar 

Se face o masca in ulei de arahide cu miere si galbenus de ou
Cum se face ? – se pun doua linguri de ulei de arahide se amesteca cu un galbenus si doua lingurite de miere si putina zeama de lamaie. Un amanunt important ar fi ca pentru a obtine o pasta trebuie sa adaugam uleiul treptat. 
Se aplica aceasta pasta pe ten si se lasa sa actioneze timp de 25 de minute. Apoi se sterge cu un tifon umezit in apa calduta. 

Ten uscat 

Daca ai tenul uscat la fiecare 2 saptamani sa incerci o baie de aburi in care puneti un pic de ceai de musetel si flori de salvie. Stai cam 10 minute si apoi aplica pe fata o masca hidratanta facuta din suc de fructe, smantana si galbenus. O lasi 15 minute apoi clateste cu apa rece. 

Tenul normal/mixt 

Se face o crema dintr-un galbenus cu doua linguri de miere, doua linguri de iaurt si doua lingurite de ulei de masline peste care adaugi doua linguri de malai. 
Se amesteca bine ingredintele apoi cu un tifon sau un buretel se aplica masca pe toata suprafata tenului si masezi 5-7 minute apoi il lasi sa actioneze 15 minute si-ti cureti fata cu apa. 
Pe cat posibil sa repetati acest tratament la 2 saptamani. 

Ten gras 

La ten gras se folosesc portocalele care echilibreaza secretia de sebum. 
Storci o portocala si adaugi 10 linguri de faina pe care le amesteci pana se obtine o pasta pe care o aplici pe pielea curatata si o lasi 20 de minute. 

Ten matur 

Se amesteca un galbenus cu doua linguri de ulei de masline, 4 picaturi de vitamina A uleioasa o jumatate lingurita suc de lamaie si doua linguri de lapte. 
Se obtine o pasta omogena peste care se pune un plic de argila amestecand-o bine. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 25 de minute apoi clatesti cu multa apa.