AnnaE
#0

Apa alcalina este apa cu PH-ul peste 7, benefica organismului in stare de aciditate crescuta.
Daca aveti probleme gastro-duodenale apa alcalina va poate salva viata dar in aceeasi masura v-o poate si schimba. Regimul drastic si consumul apei alcaline, “repara” si reduce in acelasi timp, aparitia cancerului, boala care numai la pomenirea cuvantului ne induce ideea ca am ajuns la finalul vietii. Am fost si sunt o combatanta a prevenirii diverselor boli, decat a tratarii lor dupa ce acestea se vor fi instalat.

Ce este apa alcalina de fapt?

“Apa alcalină îmbunătățește starea de sănătate, întărește sistemul imunitar și ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire prin conținutul ei antioxidant. PH-ul armonios este esenţial pentru buna funcţionare a organismului iar sistemul imunitar intervine atunci când în sânge există prea mult sau prea puţin acid. În alimentația zilelor noastre sunt mult mai multe alimente acide decât alcaline și de aceea alcalinitatea din corp este greu de menținut. Nivelul pH-ului din apă variază în funcție de sursă. Experții afirmă că apa potabilă de la robinet și din cele mai multe izvoare are de obicei un pH acid. Trebuie să căutăm așadar ape alcaline îmbuteliate care au pH certificat peste 8. Apa alcalină consumată în limita a doi litri pe zi nu are efecte adverse demonstrate științific.”

Diferenta dintre apa plata si apa alcalina, se observa imediat si fara sa fim specialisti in medicina. Gustul difera. Eu consum apa alcalina cu PH-ul 8-8,8 si pot sa va spun ca rezultatele sunt benefice.

Boli cauzate de aciditatea mărită a organismului
Dacă corpul nostru menţine o aciditate extremă sau excesivă putem avea următoarele probleme:

Se produc radicalii liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidanţii pentru eliminarea resturilor oxidării din corp; – vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism; – bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă; – ţesutul conjunctiv se deteriorează şi îşi pierde capacitatea de a-şi realiza toate funcţiile relaţionate cu sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor; – somnul este neregulat şi alterat; – apar dureri de cap, infecţii şi răceli; – apare o stare de oboseală permanentă şi o lipsă de energie vitală.

Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocată de o alimentaţie proastă, care include un exces de carne şi grăsimi saturate. Emoţiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristeţea blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

Consecinţele unei acidităţi mărite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

Dr. Robert Young confirmă prin studiile sale toate acestea: “Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Când se distruge echilibrul, iar organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifieste diferite dureri şi afecţiuni.”(m.doctorulzilei.ro)

“Cum se poate echilibra şi alcaliniza organismul?

Organismul se poate alcaliniza prin sport, alimentație și reducerea stresului. Printre alimentele alcaline se numără: vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp, fructele, legumele crucifere, lapte bătut, zer crud, alge comestibile, mei, quinoa, soia, hrişcă, lapte crud, migdale, miso, ulei de măsline, uleiuri comestibile presate la rece, condimente naturale, vin organic, iaurt din lapte crud, măsline, apa pură, apa cu lămâie, ceai de plante medicinale, lapte de migdale, ceai verde.”(m.doctorulzilei.ro)

Concluzie: Nu asteptati sa va tratati dupa ce au aparut durerile insuportabile, preveniti bolile, mai ales ale stomacului, la primul semn. Arsurile tubului digestiv nu trebuie ignorate, ele sunt primul semn ca in corpul vostru s-a instalat aciditatea. Luati masuri si nu asteptati !

Aveti grija de voi !