AnnaE
#0

Am cautat prin caietele mele vechi si am gasit cateva lucruri interesante despre pelin, pe care am sa vi le las aici sperand ca va vor fi de folos : 

Pelinul - ca infuzie pelinul este bun pentru marirea poftei de mancare, stiut fiind faptul ca uneori aceasta ne lasa si pleaca, mai ales pe cei mici, mult prea preocupati sa se joace la calculator sau sa se uite la televizor. 
tinctura de pelin este indicata contra vermilor intestinali, in boli de ficat sau la dereglarea ciclului menstrual. Ca mod de folosire se pun 11 picaturi intr-o lungurita si se ia de trei ori pe zi inainte de masa. Nu se bea apa imediat chiar daca acesta e primul lucru pe care vreti sa-l faceti, rabdati 5 minute. 

Vermut din pelin - se face un amestec din pelin, levantica,menta,rozmarin, maghiran, salvie. Daca nu le puteti recolta direct din natura le puteti gasi la plafar. 

Ingredientele se pun intr-un vas mai mare si din fiecare planta se pun parti egale. Ca masura orientativa circa 20 gr. din fiecare planta.Peste acest amestec puneti 1 litru de vin alb care se pune la macerat timp de 8-10 zile avand grija sa se agite sticla zilnic. In a zecea zi se trage in sticle de culoare inchisa. Acest remediu este recomandat la stimularea tubului digestiv, combate balonarea si , ajuta indigestia. E amar dar ce-i urat si amar la gust e benefic pentru organism. 

 


Ascarizi este o specie de viermi intestinali pe care-i o putem combate cu o priza (cat prinzi in trei degete) de pelin uscat luat in fiecare dimineata pe stomacul gol. Se repeta 3-4 zile si puteti scapa de neplaceri in mod natural. 

Pelinul nu se administrează gravidelor sub nicio formă deoarece acesta poate provoca avort spontan. Nici mamele care alăptează nu ar trebui să consume pelin, deoarece poate dăuna grav bebeluşilor. Pelinul mai este contraindicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale sistemului nervos, bolnavilor foarte slăbiţi, cei care suferă de infecţii intestinale acute. 

La pelin e bine sa apelam ca sa tratam cauza ci nu efectul !