Johnny1
#0

Ingrediente

  • 700g muschi de manzat
  • 1lingura ulei
  • 1 lingurita unt
  • 100ml vin rosu
  • 200ml suc de rosii
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200ml smantana pentru gatit
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar brut din trestie de zahar
  • 1 lingurita faina de orez sau amidon

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete,apoi se pun intr-o cratita in care am pus uleiul si untul.Se lasa cat sa se rumeneasca putin sa prinda o crusta,apoi se adauga supa de carne sau apa cat sa le acopere.Se fierbe la foc mic pana este aproape gata,apoi se adauga vinul,zaharul si sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba pana ce carnea este facuta bine.Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se adauga smantana pentru gatit,sosul soia si usturoiul tocat marunt,se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga faina de orez (sau amidonul) dizolvata in putina apa rece.Se lasa 3-5 minute pana ce sosul s-a ingrosat.Se serveste alaturi de piure,cartofi natur sau orez,impreuna cu o salata dupa gustul fiecaruia.
 

Salveaza reteta

Johnny1
#2

Sarumana pentru cafea si spor la gatit Eli.....bun venit Rodica

AnnaE
#3

Am gasit niste sfaturi despre cum si in ce conditii trebuie sa gatim carnea de manzat

1. Nu folosi carne tinuta mult timp la congelator si nu te arunca sa cumperi muschiulet. Mai bine cumpara antricot si asigura-te ca ai o bucata de carne proaspata daca vrei sa ramana suculeta in tocanita.

 

2. Nu pune carnea direct la fiert. Cele mai bune arome se pastreaza daca prajiesti putin carnea inainte. Rumeneste bine bucatalele de carne in tigaie inainte sa le pui la fiert si profita de resturile caramelizate care raman la baza tigaii pentru a le adauga in sos.

3. Nu ingrosa sosul cu faina sau amidon. Cel mai probabil, in tocanita de vita vei adauga cartofi, iar amidonul din ei va fi suficient cat sa ingroase putin sosul. Daca chiar vrei ca sosul sa fie gros tavaleste bucatalele de carne prin faina inainte sa le pui la prajit. Faina care ramane pe ele va face treaba buna si va adauga si un plus de aroma.

4. Nu pune toate ingredientele la fiert in acelasi timp. Daca vrei sa ai legume ferme pune-le cu 45 de minute inainte de final. Daca le pui odata cu carnea te vei alege cu piure amestecat cu sos. Si nu te limita doar la morcovi si cartofi. Incearca si dovleac sau fenicul si condimente din belsug: de la ierburi aromatice pana la cele indiene. Lasa, totusi, adaugarea verdeturilor tocate spre final.

5. Nu lasa tocanita inecata in grasime. Inainte de servire aduna cu o lingura grasimea in exces. Daca nu servesti tocanita pe loc, e mai bine sa o lasi sa se raceasca. Astfel, grasimea in exces se va intari la suprafata si va fi mai usor sa o indepartezi.