Johnny1
#0
 
INGREDIENTE
1 ou
25 g drojdie
200 g măsline
sare
50 ml ulei
350 g făină
150 ml lapte
150 ml apă minerală
5-6 roşii
100 g pastă de roşii
1 ardei verde sau roşu
200 g caşcaval
200 g mozzarella
100 g ciuperci
MOD DE PREPARARE
1. Se pune făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun oul, drojdia, laptele călduţ, puţină sare, apa minerală şi uleiul şi se frământă bine până se obţine o cocă potrivit de moale.
2. Aluatul se acoperă cu un prosop şi se lasă lângă o sursă de căldură. Între timp se aprinde cuptorul.
3. Caşcavalul şi mozzarella se taie cubuleţe, ciupercile se curăţă, se spală bine şi se taie rondele, iar roşiile şi ardeiul la fel, şi se lasă la rece.
4. După ce a crescut aluatul, se unge forma cu ulei, se ia o bucată de aluat şi se întinde în tavă, iar marginile se presează cu degetele. Se întinde pasta de roşii pe toată suprafaţa şi apoi se pun ingredientele şi se dă la cuptor. E gata când aluatul s-a rumenit pe margini.
 
 
Johnny1
#2

MINGIUȚE DE PIZZA

INGREDIENTE
4 lingurite unt
Pepperoni
50 g sos de roșii
Umplutura
300 g Cașcaval ras
sare
1 plic drojdie uscată
3 linguri ulei
1 lingura zahăr
300 g făină
Blatul:
4 căței de usturoi zdrobiți
oregano și pătrunjel
MOD DE PREPARARE
Învață să faci o altfel de pizza, mult mai aspectuoasă, extrem de rapidă și savuroasă!
Preîncălziți cuptorul la treaptă mare. Pentru aluat, amestecați făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puţină apă caldă şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. Se presară cu făină şi se lasă la crescut. Aluatul se întinde subţire. Din el decupați pătrățele de mărimi egale, astfel încât să aveți cum să le umpleți cu toate ingredientele de mai sus și să le închideți etanș ca pe niște mingiuțe.
Puneți pe fiecare felie de aluat câte o felie de pepperoni. Urmează stratul de cașcaval. Uniți cele 4 colțuri ale fiecărei mini-pizza în parte.
Într-un vas mic topiți untul la foc mic. Adăugați usturoiul zdrobit (doar 3 din cei 4 căței) și amestecați încet preț de 1-2 minute. Presărați oregano și pătrunjel mărunțit, opriți focul.
Într-o tavă termoizolantă puneți mingiuțele rezultate mai devreme. Ungeți-le cu untul de usturoi și presărați un strat nu foarte generos de cașcaval. Dați la cuptor la foc mare timp de 10-15 sau chiar și 20 de minute (în funcție de intensitatea cuptorului dvs.) Cât timp acestea se fac, puteți să faceți sosul de roșii. Într-un vas mic adăugați sosul de roșii, cățelul de usturoi rămas și niște oregano. Amestecați 2-3 minute și dați de pe foc.

AnnaE
#3

Daca nu vrem sa ne chinuim putem să punem aluatul in formele pentru tarte. Ies că niște prajiturele gustoase.