AnnaE
#0

Azi m-am rupt in figuri pe la bucatarie si am facut papanasi cu brânzică de vaci. De fapt gogoasa sau scovearga pentru mine trebuie sa aiba ceva in coca, altfel nu-mi place. Si asa am ajuns la papanasi.

Va las reteta poate va rupeti si voi in figuri si talente pe la bucatarie intr-o zi.

250 g branza de vaci proaspata

3-4 linguri de  zahar pudra

3 plicuri zahar vanilat

2 oua medii

350-400 g faina

1 plic drojdie uscata pe care o amestecam cu faina

1 lingurita sare

225 mil apa calduta

o jumatate de litru de ulei pentru prajit

Pentru asamblare desert:

200 g smantana 

400 g dulceata capsuni sau orice alta dulceata

Mod de preparare:

Intr-un bol adanc, am batut ouale, apoi am pus apa calduta

- am adaugat zaharul, sarea, vanilia, faina amestecata cu drojdia ai am amestecat cu o lingura de lemn

- aluatul iasa moale

- l-am pus la dospit si dupa ce a crescut l-am intins pe o planseta de lemn si l-am mai framantat cu faina pana a devenit un aluat compact si usor de lucrat cu el

- am facut gogosile cu inel si gogosele bilute, care reprezinta "capacul" papanasului

- am incins uleiul intr-o craticioara si le-am prajit la foc mediu pana au devenit aurii

Le-am asamblat asa:

Pe o farfurie am pus gogosile inele, peste ele am pus dulceata, apoi o biluta si o lingura de smantana si putina dulceata!

Sa aveti pofta !!