Azi m-am rupt in figuri pe la bucatarie si am facut papanasi cu brânzică de vaci. De fapt gogoasa sau scovearga pentru mine trebuie sa aiba ceva in coca, altfel nu-mi place. Si asa am ajuns la papanasi.
Va las reteta poate va rupeti si voi in figuri si talente pe la bucatarie intr-o zi.
250 g branza de vaci proaspata
3-4 linguri de zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat
2 oua medii
350-400 g faina
1 plic drojdie uscata pe care o amestecam cu faina
1 lingurita sare
225 mil apa calduta
o jumatate de litru de ulei pentru prajit
Pentru asamblare desert:
200 g smantana
400 g dulceata capsuni sau orice alta dulceata
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc, am batut ouale, apoi am pus apa calduta
- am adaugat zaharul, sarea, vanilia, faina amestecata cu drojdia ai am amestecat cu o lingura de lemn
- aluatul iasa moale
- l-am pus la dospit si dupa ce a crescut l-am intins pe o planseta de lemn si l-am mai framantat cu faina pana a devenit un aluat compact si usor de lucrat cu el
- am facut gogosile cu inel si gogosele bilute, care reprezinta "capacul" papanasului
- am incins uleiul intr-o craticioara si le-am prajit la foc mediu pana au devenit aurii
Le-am asamblat asa:
Pe o farfurie am pus gogosile inele, peste ele am pus dulceata, apoi o biluta si o lingura de smantana si putina dulceata!
Sa aveti pofta !!