INGREDIENTE
200 g carne tocată de pui sau de curcan
1 piept de curcan sau 2 piepţi de pui
sare
4 cartofi
1 praf piper alb
4 ouă
70 g unt
1 legatura ceapă verde
1-2 felii pâine albă
1 cana lapte dulce
4 lingurita pesmet
1 legatura mărar
1 legatura pătrunjel
Pentru garnitură
250 g cartofi
salată verde
MOD DE PREPARARE
1. Într-un bol se pun carnea tocată, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, sare, piper, miezul de pâine înmuiat în lapte, 2 ouă şi 50 g unt topit. Toate se amestecă bine, până se obţine o pastă legată.
2. Pieptul de curcan sau de pui se taie fâşii foarte subţiri, se înăbuşe în restul de unt cu puţină sare şi se aşază într-o tavă sau formă de tartă, tapetată cu unt şi cu pesmet.
3. Se aşază un strat de fâşiuţe, un strat de carne tocată, un strat de fâşiuţe, unul de carne tocată şi se acoperă cu ou bătut şi pesmet. Se bagă la cuptor şi se mai stropeşte din când în când cu apă să nu se usuce.
4. Separat, se pregăteşte o garnitură de cartofi natur şi o salată verde. Şi ca mâncărica să fie şi atrăgătoare pentru mofturosul tău, poţi pune alături de farfurie şi un pahar cu o limonadă făcută în casă.
1 thanks