Johnny1
#0

Pentru zilele ce urmeaza am preparat niste briose delicioase cu multe legume si cascaval. Imi plac aceste briose pentru ca sunt usor de preparat, dar mai ales pentru ca pot fi luate la pachet cu o portie de salata verde, iar asa te poti bucura de un pranz sanatos. La fel de bine pot fi pregatite de seara si asigura micul dejun pentru a doua zi.Ce imi place cel mai mult este sa ma joc cu condimentele si sa incerc diverse combinatii, adaugand ierburi de provence, piper cayenne, pudra de usturoi sau fulgi de chilli. Asta depinde de gusturile fiecaruia. Mie imi place sa testez si sa descopar ce aroma se potriveste cel mai bine cu gusturile mele.

Ingrediente pentru 12 briose:

150g spanac oparit si scurs de apa,

150g faina integrala,

4 ciuperci taiate felii

1 legatura de patrunjel

2 fire de ceapa verde

2 linguri ulei de masline,

2 oua,

100g cascaval ras

o lingurita praf de copt,


Mod de preparare:

•Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza,
•Se încalzeste cuptorul la 200 grade,
•Se pun in forme sau in tava de briose,
•Se lasa la cuptor 15 minute.

Cand sunt gata se lasa deoparte pentru 5-10 minute înainte de a fi scoase din forma.

Am folosit cascaval gustos, un produs semitare, maturat, gras, obtinut din lapte pasteurizat, ce contine 45 % grasime in substanta uscata.

 Are un gust fin de branza si lapte, o aroma delicata si este foarte putin sarat. Este potrivit pentru utilizarea in preparate reci si calde. Voi ati incercat acest cascaval?