Johnny1
#0

INGREDIENTE

  • 500 g varza alba
  • 2 morcovi (230 g)
  • 10 frunze de telina
  • 500 g conopida
  • 8 gogosari (1 kg)
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 750 ml apa
  • 375 ml otet
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 borcane de 1,8 l

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet:

Varza se spala si se taie fideluta.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare.
Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa.
Se spala sase frunze de telina, se toaca si se amesteca cu varza si morcovii.
Se spala conopida si cele patru frunze de telina ramase.
Gogosarii se spala si li se indeparteaza cotorul cu grija. Se umplu apoi cu amestecul de varza, morcovi si telina. Se aseaza in borcane, punandu-se si conopida din loc in loc. Deasupra lor se aseaza frunzele de telina.
Se pregateste solutia lichida: zaharul, o lingura si jumatate de sare grunjoasa, apa, otetul, boabele de mustar, boabele de piper si foile de dafin se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Se toarna apoi peste gogosari, strecurand-o in acelasi timp.
Puteti sa lasati borcanele sa se raceasca in patura, dar pentru ca gogosarii de pe piata nu sunt asa de buni, eu am mai fiert borcanele si pe baie de abur 30-40 de minute si le-am lasat sa se raceasca in apa respectiva.