Azi m-am gandit sa economisesc bani si sa incerc sa combin doua trei retete gasite pe internet, ca sa-mi iasa puiul perfect, dupa care alearga tinerii si lumea in general.
Ingrediente:
1 kg de piept de pui
3-4 linguri de faina
4-5 linguri de fulgi de cartofi
4-5 linguri de fulgi de porumb
piper negru si piper cayenne dupa gustul fiecaruia (chiar daca produsele KFC sunte renumite pentru iuțeala lor, putem sa o lasam mai domol..cu asta)
2 oua
o ceapa medie
2 căței de usturoi
ulei pentru prăjit
6 linguri lapte batut sau iaurt grecesc
1 linguriță de curcuma
pesmet
Mod de preparare:
- puiul spalat si zvântat ( am citit de curand ca nu e bine sa speli carnea, ci sa o gatesti asa cum o cumperi, pentru ca-si pierde proprietatile si pentru ca spalarea ar facilita aparitia salmonelei)
- luam un castron in care punem ingredientele in ordinea in care au fost scrise, si amestecam pana rezulta o pasta grosuta, in care scufundam bucatile de pui, pe care le lasam la marinat circa 30 de minute
- luam o craticioara adanca sau o fripteuza in care punem o jumatate de litru de ulei (puiul se prajeste in baie de ulei), pe care o punem la incins la foc mediu
- intre timp pregatim carnea pentru prajit, punem pe un blat sau pe o farfurie intinsa pesmetul, si scoatem bucațelele de pui pe care le tăvălim prin pesmet, apoi cand uleiul e incins bine, le punem la prajit; le intoarcem din cand in cand si le scoatem pe prosoape de hartie
Sperând ca reteta aceasta va fi pe gustul amatorilor de fast-food, va doresc Pofta buna!
P.S. ceapa si usturoiul se piseaza sau se mixeaza pana rezulta o pasta.