INGREDIENTE
300 g făină
30 g drojdie de bere
1 lingurita zahăr
1 praf sare
3 linguri ulei
pentru topping
400 g caşcaval (ras şi tăiat cubuleţe)
200 g brânză mozzarella tăiată cubuleţe
4 roşii medii
1 ardei roşu
1 ardei verde
1 ceapă roşie
ghimbir
1 ardei iute verde
MOD DE PREPARARE
1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească drojdia.
2. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să iasă o cocă maleabilă.
3. Se întinde aluatul în tava unsă cu grăsime; se presară mozzarella şi caşcaval tăiate cubuleţe; se taie ceapa rondele subţiri împreună cu celelalte legume şi se presară peste brânză. Se bagă la cuptor circa 25-30 minute, se scoate şi se mai adaugă încă un rând de brânză şi caşcaval, după care se mai lasă 10 minute. Se serveşte cu legume proaspete deasupra. I