INGREDIENTE
Pentru aluat:
50 g mac
185 pachet lapte
200 g unt
175 g zahăr
270 g făină
1 pliculete praf de copt
3 ouă
125 ml suc de la o portocală
coajă rasă de portocală
Pentru cremă:
7 albuşuri
250 g zahăr
150 g nucă măcinată
3 linguri cacao
Pentru decor:
200 g marmeladă sau gem de prune
MOD DE PREPARARE
Dacă îţi plac dulciurile cu mac, atunci trebuie să prepari şi această prăjitură delicioasă după o reţetă simplă.
1. Pentru aluat, într-un vas se pun laptele şi semineţele de mac. Se lasă aşa. Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine o compoziţie cremoasă, se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou.
2. Se adaugă făina în ploaie şi apoi praful de copt. Se strecoară sucul de portocală şi se adaugă în aluat. Se toarnă laptele amestecat cu macul și coaja de portocală, se amestecă bine şi se pune aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru 55 de minute şi se lasă apoi să se răcească.
3. Pentru cremă, albuşurile şi zahărul se bat la bain-marie şi, după ce s-a obţinut o spumă cremoasă, se adaugă nucile şi cacaua. Se amestecă şi se ia de pe foc.
4. Blatul răcit se taie în două, se aşază o parte într-o tavă, se întinde crema şi se acoperă cu a doua foaie. Marmelada se topeşte la foc mic cu o lingură-două de apă şi se toarnă rapid peste prăjitură. Se lasă de pe o zi pe alta.