Johnny1
#0

INGREDIENTE
1 kg carne de viţel
1 morcov
3 bucati albe de praz
1 ceapă
1 căţel usturoi
1 crenguţă ţelină
1 lămâie
400 g ciuperci albe
3 linguri vin alb sec
3 gălbenuşuri
6 linguri smântână degresată
2 linguri făină
60 g unt
sare
piper
MOD DE PREPARARE
1. Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece.
2. Carnea se pune la fiert cu ceapa şi prazul tăiate, morcovul rondele, usturoiul şi ţelina. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă vinul şi apă care să depăşească carnea şi legumele. Se lasă la fiert aco­perit pentru 105 minute.
3. Între timp, într-o tigaie cu unt topit se pun ciupercile tăiate şi sucul de lămâie. Se lasă 10 minute. Apoi, în tigaie, în restul de unt topit se pune făina, se amestecă energic şi se lasă să se răcească. După ce carnea a fiert, se strecoară, iar zeama se pune peste unt şi făină şi se lasă să dea un clocot.
4. Carnea şi, după gust, legumele se pun în cratiţă cu sosul alb, se adaugă ciuper- cile şi se lasă 10 minute să fiarbă împreună. Se trage vasul de pe foc şi se drege mâncarea cu gălbenuşurile frecate cu smântâna. Se amestecă fără a mai fierbe. Se aduce la masă cu garnitură de orez.